• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

0.9 tce yağ seviyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan westxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

westxx

Kayıtlı Üye
07-Antalya
serviste yağ değişti

4 litre + 300ml ceratec + geçen yıldan kalan vardı miktar tam bilinmiyor ama 1 litre altındadır(5 litrelik bidondan kalan)

bu nalet çubukta seviye tam belli olmuyor veya ben beceremiyorum

düz mantık 4.3 litre bilinen kondu + bilinmeyen miktar yağ var o kısım kafamı karıştırdı

hiç yoksa 500ml vardır 4.8 olur, ustaya ek olan kısmını koymayalım dedim ama yok eksik dedi bu adamlar renault servisi
bile bile yaparlar mı, yaparlar sanayi kasap kaynıyor

çubuğu nasıl kullanıyorsunuz bir mantığı varsa yardımcı olur musunuz, yağı çekmem lazım
10 yıldır gittiğim servise de tekrar uğramam herhalde artık geçen yılda aynısı oldu

kendi konuma kendim cevap vereyim lazım olan olursa faydalansın, attığım resimde işaretlediğim yerdeydi yağ seviyesi(sanırım öyle) bu tip çubukta anlamak zor, motor 1 gün çalışmadan iyice dinlendirdikten sonra bu çubuğa baktım
IMG_9431.webp

hortum ve basmalı kafa ile bu şekilde çekme işlemi yaptım
IMG_9433.webp

çıkan yağ bu kadar tahmini 300ml
IMG_9436.webp

çekme işleminden sonra max seviyesinde bıraktım, motoru çalıştırdım bekledim denedim hep aynı yerdeydi seviye

• Beğen
Tepkiler: byx
Benzer bir olay başıma geldi yenilerde. Bende yağ çubuğunda yağ seviyesini tam okuyamamıştım. Sebebi ise seviye çubuğunun Yağ çubuğu borusuna sokunca çubuğa yağ bulaşmasıydı. Bunu çubuğu boruya sokarken çubuğu saat yönünde ya da terside olabilir. Burarak sokup net sonuca ulaşabildim.

Eğer fazla yağı çektiğiniz şişe içinde su yoktuysa ve karterden çektiğiniz yağın rengi bu şekildeyse büyük bir sorununuz var. Aracınız yağa su karıştırmakta acile bu sorununuzu halledin.

Benzer bir olay başıma geldi yenilerde. Bende yağ çubuğunda yağ seviyesini tam okuyamamıştım. Sebebi ise seviye çubuğunun Yağ çubuğu borusuna sokunca çubuğa yağ bulaşmasıydı. Bunu çubuğu boruya sokarken çubuğu saat yönünde ya da terside olabilir. Burarak sokup net sonuca ulaşabildim.

Eğer fazla yağı çektiğiniz şişe içinde su yoktuysa ve karterden çektiğiniz yağın rengi bu şekildeyse büyük bir sorununuz var. Aracınız yağa su karıştırmakta acile bu sorununuzu halledin.
liqui moly ceratec kullandım hocam normal bu, şükür yağ yakma,yağ kaçırma, yağa su karıştırma vs. durumlarım yok

• Beğen
Tepkiler: byx ve Thesinner83
Geri