1.2 75 b lpg sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ayazca42
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ayazca42

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar konu daha önce açıldımı bilmiyorum çok aradım ama göremedim. lütfen bilgisi olanlar yardımcı olsun benim 2011 symbol collectionum var. lovato marka lpg taktırdım. aracım daha 49binde ve 25 bin km lpg ile bindim. havalar sıcak olmasına rağmen sabahları stop ediyor hararet normale gelinceye kadarda kendi kendine benzine geçiyor. ve gene hararet yükselene kadar araç çok fazla sallıyor. ustalar bilgisayara bağlayınca sorun olmadığını söylüyorlar. bilgisi olan lütfen yardım etsin.

Konu İle Bilgisi Olan Arkadaşlarımız Size Cevap Yazacaktır. Bizi Tercih Ettiğiniz İçin Teşekkür Ederiz. :r :f :c

kimse bilmiyor mu

2007 model clio symbol aracimda sizdeki gibi yaz kis stop etme sorunu vardi. Benzinden lpg gecis esnasinda oluyordu. Cok sinir bozucuydu. En son iyi bi ustaya gittim. Motora calisirken bakti. Subap mi supap mi onlarin ayarini yapmamiz lazim dedi. Duzelecegini pek sanmiyordum ama stop etme olayi tamamen bitmisti.

Motorda düzensiz çalışma olduğu kesin lpg li araçlarda sık görünen bir sıkıntı aslında. Rolanti ayarını yapıp genelde devam edildiği için bu sorun aslında tam olarak çözülmüyor. Sübap ayarları sadece değil aracın kmsi ve lpg takılma yılı gözetilerek sorunsuz bir aracı bile bakıma sokmak gerekiyor. Motorunuzu en kısa zamanda lpg bakımlarını yaptırıp bir motor ustasına göstererek sağlığına kavuşturmanız dileği ile :eyv

bezınli araca lpg takılınca önce boğaz kelebeği temizlenmelıdır... rölantı düzelecek muhtemelen aracınız stop etmıyecektır. ve kesınlıkle subab ayarı yaptırın

Ilerleyen zamanlarda 2 den 1 atarken stop etmeyede baslarsa ilk bakilacak yer kebebek bogaz valfi 50 tl ye temizliyorlar. Ikincisi gaz enjektorunu iyi dinlemeni tavsiye ederim dizel motor gibi ses cikaiyorsa bu degisecek 150 tl civarı bazi yerlerde gaz enjektorlerini temizleyip tekrar takiyorlar.tabi enjektörler 10 bin km de bir değişmeye gaz filitresi ve devamli farkli yerden farkli marka gaz alımı. Ve son olarak usta bilgisayarla guzel bir gaz ayari yapacak. Hersey yolunda giderse gaz ibresi dalgalanma gidecek yakit tasarrufu saglanacak dizel sesi gidecek supriz stoplar bitecek .arac kullanmak daha keyufli bur hale gelecek. Kolay gelsin.

Enjektorlerin tikanma sebebi çocuklardan cumleyi tam yazamamisim

Geri