• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

otoahmet

1.2 tce yakıt tüketimi

athırsızı

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
öncelikler merhabalar , 2015 outdoor sahibiyim ve 3 aydır arac bende yaklasık 8000 km oldu arac ile ve yakıt tüketimi otomotik ve benzinli bir arac icin sasırtıcı derecede düsük şöyleki fabirka verisi 4.7 litre olmasına ragmen 4.2 gibi ütopik derecede düsük degerler gördügüm oldu kastıgımda normal kullanımda ise fabrika verisi cok rahat yakalanıyor cok sık arac degiştiren biri olarak söyleyebilirimki captur yakıt konusunda beni hep olumlu yönde sasırttı işte beni şaşırtan bir kac tüketim degerim

1g8ry1.jpg
[/URL][/IMG]
lWM99k.jpg
[/URL][/IMG]
lWM9vk.jpg
[/URL][/IMG]

Aynı aracı (1.2 edc 120 bg icon) kullanan biri olarak şuana kadar genel yakıt ortalamam 5-5.5 lt.
ist.da genelde SIKIŞIK TRAFiKTE kullanmamaya özen gösteriyorum.araçta hep 2 kişiyiz (eşim ve ben).Klimayı çok ender kullanıyoruz (eşimin sağlık problemleri nedeniyle).Bagajda extra yükümüz pek olmaz.
sakin-makul olması gerektiği gibi kullanmaya özen gösteriyorum aracımı.Hız meraklısı değilim genelde 90 km.yi geçmiyorum ş.içinde.
ş.dışındada max.100 km.hızlarda seyrediyorum çok ender (gerekirse şayet) 110-120 km.yapıyorum.
Yakıt tüketimim son olarak ortalama 5.2 lt. gösteriyordu (dün baktığımda)
Fayda sağlamak adına paylaşmak istedim, keyifli sürüşler herkese..

Bir keresinde pendikten beykoza çevre yolunda ortalama 70 km hız yaparak (daha fazla yapma şansım yoktu zaten,güzergaha uydum mecburen ve yola çıkarken sıfırlamıştım ortalama tüketimi) beykoza vardığımda ort.tüketim 4.3 lt. idi. (eco mod devredeydi ve araçta tektim ektra yükte yoktu)
istenirse böyle yakıt tüketimlerinede ulaşmak mümkün olabiliyor CAPTUR'la bilginiz olsun. (1.2 edc 120 bg.)

Geri