1.5 dci Anlık yakıt tüketiminde oluşan anormallik :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan clio6161
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

clio6161

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
10 gündür kullandığım clio 1.5 dci aracımın dünden beri anlık yakıt tüketiminde dalgalanma ve artış oldu. Örnek vermek gerekirse: dünden önce yani bir sıkıntı yokken 4.viteste 1500 devirde hız sabitleyici ile 76km de anlık yakıt tüketimi değerleri: 1sn aralıklarla şu şekilde değişiyordu = 2.3 - 2.4 - 2.3 - 2.5 gibi bir saniye aralıklar, ama dünden beri ise saniyede 2 kez değişiyor ve aynı şartlarda = 2.4 - 3.6 - 2.5 - 3.2 - 2.3 - 3.7 - 2,8 - 3.9 gibi kararsız, daha hızlı değişen ve arada yüksek değerlerin olduğu bir durumla karşı karşıyayım.

2 gün önce n11den bakım filtrelerini kendim alarak sanayide taktırdım. usta filtrelere çakma dedi, yağ ve mazot filtresi hava filtresi ve polen filtresini ve elf Fulltech partikül filtreli 5w30 yağ ile değiştim. Ama bakımdan sonraki 2. gün başladı bu anormallik, sizce alakası olabilir mi ve ne yapmalıyım, başına aynı durum gelen oldu mu ? özellikle hava filtresinden şüpheleniyorum, çakma hava filtresi böyle bir duruma yol açabilir mi?

Son düzenleme:
merhaba anlık yakıt tüketimi ben aracı aldığım ılk zamanlar cok kafama takılıyordu sonra sordum gruba neden dedım boyle arkadaşın birisi bana sureklı deişir anlık tuketim yolun duruma baglı olarak uzun yolda anlarsınız demışti sabıt anlık durumu bende ankara izmir yaptım ve cruıse control de baktım anlık tuketım 2,6 2,8- 3,2 3,5 diye değişiyor ve yokus asagı olunca 0,00 oluyor yokus yukarı olunca ıse 10,00 11,00 vs yedek parçaların hepsi orjinal daha sonra yedek parça değişti farklı yan sanayi takıldı bir sorun teşkil etmedi ama mazot filitresini sıfır orjınal almadıysanız en azından ıcını actırın ve temızletin.

Arkadaşlar Anlık yakıt tüketimi aracın o andaki hız gaz devir yol durumu yokuş iniş olarak değişiklik gösterir bu çok normal 2 den 6 çıkabilir 4 yazarken gaza yüklenince 16-17 lt yazar orda demek istedği şudur bu şekilde ve bu şartlar altında gidersen eğer 100 km sonunda şukadar yakıt harcicam demektir siz ortalamayı açarsanız ordaki değerin sabit durduğunu görürsünüz anlık olarak değişmez bunun adı üstünde anlık olarak hesaplar 30 km hızın üstüne çıktığınız anda hesaplamaya başlar değişkenlik göstermesi normaldır anlik tüketim gösteren her araçta durum budur

Arkadaşlar Anlık yakıt tüketimi aracın o andaki hız gaz devir yol durumu yokuş iniş olarak değişiklik gösterir bu çok normal 2 den 6 çıkabilir 4 yazarken gaza yüklenince 16-17 lt yazar orda demek istedği şudur bu şekilde ve bu şartlar altında gidersen eğer 100 km sonunda şukadar yakıt harcicam demektir siz ortalamayı açarsanız ordaki değerin sabit durduğunu görürsünüz anlık olarak değişmez bunun adı üstünde anlık olarak hesaplar 30 km hızın üstüne çıktığınız anda hesaplamaya başlar değişkenlik göstermesi normaldır anlik tüketim gösteren her araçta durum budur

Teşekkürler arkadaşım ama ilk cevap veren arkadaşım gibi sen de tam demek istediğimi anlamadın ya da ben daha açık yazmalıydım. A.Y.T. nin (anlık yakıt tüketimi) ne anlama geldiğini çok çok iyi biliyorum 4 yıldır ayt açıkken araba sürerim. Burada demek istediğim şey: Düz bir zeminde ve hız sabitleyici açıkken ayt deki değer 0.1 ya da 0.2 aralıklarla değişir örneğin okunan değerler 1sn arayla 3.5- 3.6- 3.5- 3.7 gibi... bende oluşan durum ise 0.9 ya da 1 lt lık sapmalarla artıp azalıyordu mesela bir sn ara ile okunan değerler 3.5 -4.2 - 3.2 - 4.2 gibi ...dikkat edin düz yolda ve sabit hızla giderken oluyor..Bunu kastetmiştim ama sorunum düzeldi

bence problem yok ve şahsen ben gözümü hep orada kullanırsam dikkatim dağılır psiklojim bozulur :) hava filtrenizi yeniden değiştirebilirsiniz yan sanayi ise ortalama tüketim değerinin çoğalmadıysa hiç dert etmeyin

Geri