Merhaba abilerim, kardeşlerim...
Geçtiğimiz ay 2006 model 1.5 DCI bir Clio alarak ben de aranıza katıldım
Aracım şu an 133 bin kilometrede olup en son rutin ve ağır bakımları 119 bin kilometrede yapılmış. Ben aracı alırken yağını ve yağ filtresini değiştirdim ancak sanırım diğer filtreler ve kontrol sonucu gerek görülür ise ısıtma bujilerini de değiştirme vaktim gelmiş değil mi ? :soru
Bir de forumda araştırdığım, denk geldiğim kadarıyla dizel Clio 3'lerin sakin kullanımda şehir içi ortalama yakıt tüketimi 4,5 - 5 litre arası. Belki daha az değerlere sahip kullanıcılar vardır
Benim aracım ise 5.6 - 5.8 arası değişiyor. Aracımda yakıtı etkileyebilecek tek etken 17'' jantının olması. Yakıt tüketimimin ortalamanın yüksek olması sizce sadece janttan mıdır yoksa 13 bin kilometredir değişmeyen buji, mazot filtresi ve hava filtresinden midir ?
Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Takipteyim.
Geçtiğimiz ay 2006 model 1.5 DCI bir Clio alarak ben de aranıza katıldım

Aracım şu an 133 bin kilometrede olup en son rutin ve ağır bakımları 119 bin kilometrede yapılmış. Ben aracı alırken yağını ve yağ filtresini değiştirdim ancak sanırım diğer filtreler ve kontrol sonucu gerek görülür ise ısıtma bujilerini de değiştirme vaktim gelmiş değil mi ? :soru
Bir de forumda araştırdığım, denk geldiğim kadarıyla dizel Clio 3'lerin sakin kullanımda şehir içi ortalama yakıt tüketimi 4,5 - 5 litre arası. Belki daha az değerlere sahip kullanıcılar vardır

Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Takipteyim.