1.6 16 V Megane Coupe I yakıt tüketimi ?

firatgunes

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
selamlar,
allah izin verirse bu hafta istanbuldan adanaya megane coupe almaya gidiyorum, sorum şudur ?
yakşalık 950 KM yol geleceğim, devrinde kullandığımda uzun yolda 1 depo ile ortalama kaç KM gidebilirim ? Deneyimi olan abilerimden kardeşlerimden cevap bekliyorum teşekkürler.

Hocam merhabalar foruma yeni üye oldum ve ilk senin mevzuya yorum atmam kısmetmiş :halayBende yeni MG3 Coupe 2009 1.6 16V araç aldım ve daha dün Ankara'ya getirdim. Aracı almak içim Ankara dan Mersine gittim ve eve dönüş için önümde yaklaşık 510 km yol vardı. Mersinde depoyu tam doldurduktan sonra menzil olarak 450 km yol gösteriyordu.(Ankara'ya dönmeden bir daha benzinliğe uğrarım kesin dedim) Yola çıktım ve 7-8 kez dur kalk yaptım. Ortalama hızım 110-125 km arasındaydı sürekli fakat klima açmadım. (450km menzili 380 - 400'e indirmek istemedim) :D Ankara ya geldiğim zaman menzil de 450 km göstermesine rağmen benim halen yarım depom doluydu :silahreno Ve geldiğimden beri 30-35 km falan yaptım halen çeyrek depodan fazla benzinim var.(Maşallah) Şaşırtıcı benim içinde ama gerçek. Benim hesapla bakarsan mevzuya sen bi depo ile İstanbul'a gidersin.

Hocam merhabalar foruma yeni üye oldum ve ilk senin mevzuya yorum atmam kısmetmiş :halayBende yeni MG3 Coupe 2009 1.6 16V araç aldım ve daha dün Ankara'ya getirdim. Aracı almak içim Ankara dan Mersine gittim ve eve dönüş için önümde yaklaşık 510 km yol vardı. Mersinde depoyu tam doldurduktan sonra menzil olarak 450 km yol gösteriyordu.(Ankara'ya dönmeden bir daha benzinliğe uğrarım kesin dedim) Yola çıktım ve 7-8 kez dur kalk yaptım. Ortalama hızım 110-125 km arasındaydı sürekli fakat klima açmadım. (450km menzili 380 - 400'e indirmek istemedim) :D Ankara ya geldiğim zaman menzil de 450 km göstermesine rağmen benim halen yarım depom doluydu :silahreno Ve geldiğimden beri 30-35 km falan yaptım halen çeyrek depodan fazla benzinim var.(Maşallah) Şaşırtıcı benim içinde ama gerçek. Benim hesapla bakarsan mevzuya sen bi depo ile İstanbul'a gidersin.

Dediğin gibi olursa 1 depoyla gelebilirim o halde, teşekkürler. :)

slm. ortalama 60 litre benzin harcarsın tahminim. hangi coupeyi alacaksın. link var mı.

Km çok düşük, umarım hayırlısı olur.2010/2014 arası 5 bin km kullanılmış

Km çok düşük, umarım hayırlısı olur.2010/2014 arası 5 bin km kullanılmış
İstanbulda yaşıyorum, adanada tanıdıklarımız var baktırdım araca, kaportada hiç kaza yok, sadece rötuş boyaları var onun dışında motoruda çok temiz çıktı, expertiz yaptırdık km'deorjinal değişeni yok bakımları yapılmış inşallah bir problem yaşamadan alacağım.

Kim ne derse desin 4 yıldı 200 model 1.6 16v 85bg aracimla 6 kez İstanbul ordu arası gittim geldim. İlk aldığım yıl yavaş kullanıyordu 90- 110 km hızla 850 km yolda ortalama 5.5lt yaktı. Sonraki yıllarda 120-140 km hızla klima açsamda açmasamda araç dokuda olsa boş ta olsa 100 kmde ortalama 6.5 lt tüketti. Ne kadar yaktığı ise benzin fiyatına göre hesaplayın. Şehir içinde km sıfırladıgımda İstanbul sultanbeyli içinde11-13 lt arası yaktı. Bu arada benzin çok fark ediyor shell den aldığım benzin ile opetten aldığım benzinden bir depoda uzun yolda 50km daha uzun yol yaptığımı fark ettim.

Aracım 2001 model megane coupe otomatik vites lpg'li. Yakın zamanda arkadaşımla bir test yaptık.(bu arada aracım Türkiye'deki en bakımlı otomatik coupe bu konuda iddialıyım motor,yağ ıvır zıvır herşeyiyle hatasız.) PO'dan lpg'yi tamamen boşaltıp 32ltgaz aldım lt fiyatı 2,13 idi. Toplam 455km yaptım yarısı trafik yarısı da ortalama 90-100km/h sabit. Sonuçlar 15kuruş civarı diyor inanamadık birkaç test daha yaptım orta performanslı kullanınca 17'lere çıkıyor. Tabii ki motoru ısıtırken benzin harcıyor araç onu saymadık.

Geri