100 Km de yakıt ortalamam :))))

m.gokceoglu

Denizli , T.C. Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
merhaba abilerim kardeşlerim, öncelikle bayramınız mübarek olsun. Yakıt tüketim değerlerini takip etmek için yol bilgisayarım olmadığından bende eski yöntemleri kullanmaktayım :) köye giderken depoyu fulledim ardından köye gittim ve dönüşte yine aynı benzin istasyonuna gittim aracın km si 104 km idi. Ama ben onu düz 100 km olarak düşündüm ve depoyu tekrar fulledim. Araçta full klima açık, 3 kişi ile 100 120 km hız arasında aracın aldığı lpg miktarı beni oldukça şaşırttı ve mutlu etti. 100 Km yakıt miktarım 6.76 lt :)))))
3urudajy.jpg

​Maşallah kardeşim güzel değerler :eyv

sağolasın abi :)

Maşallah güzel değer .

Benzinde de yaklaşık 2-3 litre daha aşağıda bir değer yakacaktır . Uzun yolda benzinde 4-4.5 litre yaktırmış gibi görünüyor şuan :)
LPG her zaman 2-3 litre fazla yakar benzine göre :)

:eyv........

Güzel değer maşallah. değerin doğruluğunu daha da artırmak için yapılan km değerini yüksek tutun. Mesela 400 km gittikten sonra tekrar doldurun bu şekilde daha doğru sonuç alınır.

kardeşim bir şey sorayım sizdede öylemi bende depoyu fuulluyorum 100 km gidiyorum depoyu tekrar gazla fullediğimde gazı çok yavaş alıyor depo da gaz olmasından dolayı dediler böylemi yapayım yoksa gazı komple bitireyimmi ne dersiniz nasıl bir ölçme yapayım araçtamı problem var lpg yeni takılmıştı gaz yarımken depoyu doldurduğumda böyle yaptı ama ilk defa doldurduğum için olmuş olablirmi şimdi ikinci kez doldurdum depoyu 90 küsür aldı 35 lt gaz aldı ne yapayım şimdi 100km sonra gaz alayımmı yoksa depoyu boşaltayımmı belli olmuyor şehir içi sağasola gidiyorum nasıl hesap yapayım

kardeşim bir şey sorayım sizdede öylemi bende depoyu fuulluyorum 100 km gidiyorum depoyu tekrar gazla fullediğimde gazı çok yavaş alıyor depo da gaz olmasından dolayı dediler böylemi yapayım yoksa gazı komple bitireyimmi ne dersiniz nasıl bir ölçme yapayım araçtamı problem var lpg yeni takılmıştı gaz yarımken depoyu doldurduğumda böyle yaptı ama ilk defa doldurduğum için olmuş olablirmi şimdi ikinci kez doldurdum depoyu 90 küsür aldı 35 lt gaz aldı ne yapayım şimdi 100km sonra gaz alayımmı yoksa depoyu boşaltayımmı belli olmuyor şehir içi sağasola gidiyorum nasıl hesap yapayım

abi deponun dolu olduğundan kaynaklanıyor olabilir.. Bu sistem benzini yada gazı aynı pompadan almadığın sürece asla net olmaz gazını full le 100 km yap aynı pompadan tekrar fulle sonuç ise ekranda kaç para ödediğini böl 100 e aracın o kadar yakıyor demektir. İçini ferah tut hiç bir problem olmaz..

abi deponun dolu olduğundan kaynaklanıyor olabilir.. Bu sistem benzini yada gazı aynı pompadan almadığın sürece asla net olmaz gazını full le 100 km yap aynı pompadan tekrar fulle sonuç ise ekranda kaç para ödediğini böl 100 e aracın o kadar yakıyor demektir. İçini ferah tut hiç bir problem olmaz..

kardeşim senin mesajı okuduktan sonra gittim gaz aldım arabam şöyle yakmış keyfim yerine geldi doğru hesapladıysam depomu fullemiştim 144 km gittim depoyu tekrar fulledim 8.54lt gaz aldı X2.59tl den =22.12 tl lik gaz aldı depom 22/144=0,153kr yakmış bunda klima bazen açık bazen 140la gittim şehir içi fala trafik görmedim ama bayramdan dolayı normal de çok iyi yakmış değil mi yaptığım masraflar birden aklımdan gitti helal olsun dedim oh be ilk defa bi ohhh çekeyim bari darısı sizlere olsun çok sevindim yaaaçocuklar gibi arabayı yaptır yaptır bitmiyordu ama yakıtı iyi oldu

Maşallah Nazar Değmesin :) Burak Abi Sendende Bekliyorum Kaç Para Yaktığını :D

Geri