1997 Clio 1 RT ile İlgili Birkaç Probleme Cevap Aranıyor

bycoder11

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
21 Haz 2015
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
Herkese Selamlar Kolay Gelsin. 1997 clio sahibiyim, aracaım ile ilgili birkaç sorularım var liste halinde;

1- Aracımda benzinde öksürme sorunu vardı(sadece benzinde, lpg de herşey normaldi) gaz verdiğim anda araç kesiklik yapıp sonra birden gazı veriyordu. yolda hareket halindeyken aynı şekilde birden gazı keser gibi yapıp tekrar veriyor ve aracı ileri geri yüksek oradan titretiyordu. İyi bir elektronik ustasına götürüp baktırdım ve motor beyninden başlayıp 2-3 parçaya işlem yaptı ve sorun düzelti. Buna istinaden araçta halen şöyle bir sorunum var. ilk marşta motor 1-2 dk ısınana kadar yada ilk hareket esnasında gaz verdiğimde 1 sn lik gecikme yapıp hafiften kesiklik yapıyor eğer gazı bırakırsam istop ediyor bırakmazsan yola devam ediyor ondan sonra birşey yapmıyor. Bunu sebebi olarak bazı yerlerde subap ayarı, bazı yerlerde volant sensörü bakımı diyorlar, düşünceleriniz nelerdir. (Bu arada bana 2 sene boyunca bu sorunu gaz kelebeğinden yapar dediler ve orjinal parça arattılar sağolsun bölgemdeki ustalar)

2- Aracımda ilk aldığımda kontak ile ilgili sorun var deyip iç sigorta kutusundan atlama aldılar. ben şuanda kontağı değiştirmek istiyorum ama aynı zamanda imobilizeri devre dışı bırakmak istemiyorum yani çalışsın istiorum. yeni kontağı ve anahtarı bu sisteme nasıl işleyebilirim ne olması gerekir.

3- Bu araçlarda gördüğüm kronik sıkıntı iç dikiz aynanın üzerinde olan anahtar okuma sistemini nasıl geliştirebilirim. yani o anahtarı eğer dikiz aynasına tutmazsam kapılar açılmıyor sağolsun. :)

4. Olarak bu aracın parçalarının çıkmasını bulabileceğim bir usta var mıdır. orta konsol difüzör yada orjinal konsol saat gibi(analog saat) Not: Araç 2015 ten beri bende ve gücüm yettiğince sağlıklı orjinal yapma çabasındayım.

Şimdiden teşekkürler iyi günler dilerim. Cevaplarınız bekliyorum.
 

nurettin_kapln

Kayıtlı Üye
60-Tokat
Katılım
26 Tem 2020
Mesajlar
401
Tepki puanı
1
Puanları
18
Yaş
25
epey sorun varmış ancak 24 yaşındaki aracın elektronik ve trim parçalarının yıpranmış olması gayet doğal. çıkma parçaları pahalı satarlar. benim r19un iç saatinin pekmezi akmış. çıkmasına 120 lira yazmış Allahın delisi. motor soğukken gazı geç alması normal hocam. enjeksiyonlu olduğu için böyle. enjeksiyonlu r19umda da durum böyle. hayret etmiyorum yani. elektrik işeri için çok çok iyi bir usta bulman lazım.
 
Üst