Hocam geçmiş olsun,
ben de ide var, söğütözü maiste basınç regületörünü değiştirdim ben de geçen yıl işçilik falan 750 TL idi.
Benim araaçta şöyle bir sorun vardı: Araç rolentide iken gösterge ışılarından biri yanıyordu ve gaz verdiğimde ışık sönüyorudu. Arata önemli bir sorun yaratmıyordu ama pimpiriklilik değiştirdim. Bir kaç hafta sonra araba hangi viteste olursa olsun gaz yememeye ve giderek devir düşürerek stop etmeye başladı. Araç soğuyunca yeden çalışıp gidebiliyordum ama ısınınca yeniden sorun yaratıyordu. Bu da krak sensörü mü neymiş ondan kaynaklanmıştı. Benim düşünceme göre aracın baştan beri krank sensörü bozuktu, basınç regületörü değil ama değiştirdik işte.
Tavsiyem regülatörü değiştirmeden sensörleri bir değiştirin derim. Krank sensörü -adını yanlış biliyor olabilirim- 50 TL falan. Eğer sorun çözülmezse regülatörü değiştirirssiniz.
Kolay gelsin.
Bu arada bu araçlar pek sorunlu araçlar değil. Ama iyi bir usta bulmak zordur. Motorundan anlayan pek yok. Bizim ustalar daha çok deneyimleri ile hareket ettikleri için bu motorlar konusunda yanlış teşhislerde bulunabiliyor.
İyi akşamlar