+ 2 adet hoparlör bağlarsam hatlara zarar verir mi?

ramazan58

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Selamün aleyküm
Şuan aracımda arka da 2 adet 500 hoporlör mevcut elimdede 2 adet 900 hoborlör var bunlari aractaki mevcut olanlarin yanina bağliyim diyorum şimdi aracin elektrik vb. Şeylerine zarar verirmiyim bisey bozulurmu teyp e zarar flan gelirmi acaaba sormak isdedim sizlere yardimci olursaniz sevinirim ((amfi flan takfirmaya düşunmuyorum))

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gardaşm anfin yok ise o wattlardaki sesin anca toplamının yarısını alabilirsin teyibin pionner ise %65 falan anfi olmadan istediğin sesi alamazsın bu kesin lakin yinede tak tabi şu anki bağlantı yerlerinden ek kablo çıkararak tak hoparlör den hoparlör e bağlantı yapma dediğim şekilde daha iyi ses alırsın iyi günlerin olsun ben olsam ufak ta olsa anfi alırdım o watt taki hoparlör ister bence

Hiçbirşey zarar görmez rahat ol

Haklısın dedigin gibi ama her zaman yüksek sesde dinleyen biri degilim ara sırada biseyler olsun diye
Birde cevremden söle bisey duydum teybi yakararsin çok ısınır filan dediler doğruluğu nedir acaba
Ben bağlantiyi mevcur hoporlorden dusunuyodum ama ek kabloyu flan nasıl yapabilirim nerden çekicem biraz yardimci olurmusun

Selamün aleyküm
Şuan aracımda arka da 2 adet 500 hoporlör mevcut elimdede 2 adet 900 hoborlör var bunlari aractaki mevcut olanlarin yanina bağliyim diyorum şimdi aracin elektrik vb. Şeylerine zarar verirmiyim bisey bozulurmu teyp e zarar flan gelirmi acaaba sormak isdedim sizlere yardimci olursaniz sevinirim ((amfi flan takfirmaya düşunmuyorum))

Dostum
hoparlörün üstünde yazan 500 ler 900 ler peak değerler ve orjinal bir ürün kullanmıyorsan da peak değer olsa bile yalan değerlerdir.
Biz zamanında 500 wat rms bas ile aynada asılı aksesuarı zıplatıyorduk.
500 watt coaxial (oval) yani bagaj veya (yuvarlak) kapı hoparlörü daha üretilmedi. En yüksek kapı ve bagaj hoparlörü watt rms değeri taş çatlasın 100-120 watt rms dir

Standartlarda bir teybin çıkış gücü 4x45-50 watt rms dir.
Hoparlör üzerinde rms değerleri yazar yani 4 adet 50 watt gücünde hoparlörden tam verim alırsın.

Kutu üstünde yazan bol sıfırlı değerlere bakma.

Sonuç olarak madem yerin var sen o üstünde 900 watt yazan hoparlörü koy hiç birşey olmaz. Ses biraz daha dolgunlaşır.
Teyp her durumda (standart bir üniteyi baz alıyorum) 4*50 watt gücünde ses verir hopalörün değeri isterse 5000 watt olsun. Yani bir şey yakmazsın.

Teşekkur ederim saolun
Birde bu bağlantilari nasıl yapabilirim mevcut hoporlordeki kablolara baglasam sıkınti olurmu yoksa ek biseymi yapmak lazim

Geri