2000 megane coupe sorunu Kafayı yemek üzereyim!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Jester
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jester

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar herkese kolay gelsin . Benim başıma gelen sıkıntı şu Araç benzindeyken gaz veriyorum motor kasılıyo gibi oluo ve stop etmeye çalışıo gazı basmayı bırakırsam rolantide normale dönüyo belli bi süre böle devam ediyo ( bazen 1 dk, 3dk dk yada 5 dk belli olmuyo) ondan sonra normale dönüyo. LPG de de benzer olay oluyo fakat şöyleki araba 4000-5000 devire kadar kasmayla gelio sonra sanki Nos a basmış gibi bi anda kafa atıp hızlanıyo. Ustaya götürdüm bir sürü parça değişti kelebek temizlendi falan filan Çözemedi. ya usta usta değil başka ustaya götürim diyorum izmirde sağlam usta da bulmak sıkıntılı sanki daha önce seat kullanıcısıydım. insaflı bi usta varsa tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

Yakıt beslemeler i de kontrol ettir Lpg beyni ni yaşı gelmişse de değiştir. Ve kesinlikle iyi bir motor ustası ile irtibata geçmelisin. Bunun için bilen İzmir deki dostlar yazacaktır eminim.

Not: Unutulmamalıdır ki lpg sıvı yakıtlara göre daha yüksek miktarda yanma sağladığından motor içi aşınma benzin ya da dizel e göre fazladır + aracın yaşınıda katarsanız yıpranma biraz daha fazla olacaktır

Varmidir izmirde vicdanli isi bilen bi usta

herkese slmlar... sizin yapmanız gereken tek sey depo içinde yakıt pombası vardır . o pompanın bar basıncı düştüğü zaman araç rolantıde durar gaz verdınız mı stop etme derecesine gelır hatta stop eder hareket halınde stop eder. siz ustaya dırek yakıt pomasını değiştırmesını söleyın alacağınız pompanın bar basıncı ve orj. olmasına özen gösterın

Tesekkur ederim bide onu drneyelim bakalim yarin birakicm araci ins olur

herkese slmlar... sizin yapmanız gereken tek sey depo içinde yakıt pombası vardır . o pompanın bar basıncı düştüğü zaman araç rolantıde durar gaz verdınız mı stop etme derecesine gelır hatta stop eder hareket halınde stop eder. siz ustaya dırek yakıt pomasını değiştırmesını söleyın alacağınız pompanın bar basıncı ve orj. olmasına özen gösterın
peki lpg de de aynı şeyi yapıyorsa ne yapmalıyım? tam olarak aynı değilde 4000-5000 devirden sonra sanki motor açılıyo gibi oluyor

Benzin pompasından değildir lpg de de yapıyor diyorsun. Manyetik kaptöre baktır. Birde eksoz tıkalı olursa düşük devirlerde bu problemler görünebilir. Sorun çözüldüğünde paylaşırsan sevinirim. umarım bir an önce problem giderilir.

Bugun aracimi biraktim gelismeleri paylasicam

Benim çok ciddi Rolanti sorunlarım vardı. 96 Spring var bende. 50 kişiye gittim çare olamadılar. Sonunda bir baba yiğit çıktı, Subap ayarından yapıyor dedi. güldüm ama :) yarın sabah bırak motor sogusun aksama yapacam dedi. Yapmış. arabayı bi aldım. Devir saati bi aşağıya bir yukarıya delirmiş gibi oynuyor. dedim usta sen ne yaptın. Adaş dedi 5-10 dakika sabret alışacak dedi. O gün bu gündür saat gibi çalışıyor.

Gitmediğim yer kalmamıştı. Ne LPG cisi ne bilmem necisi. LPG de komple conta vida hortum ne varsa değiştirdiler. Yinede çözüm olmadı. En son yukarıda yazdığım şekilde sorunum çözüldü. Kesin demiyorum ama büyük ihtimalle ondan kaynaklanıyordur.

eyvallah hocam saolasın bugun bıraktım bi çıksın bakalım dediğin gibi de işte sağlam bi ustaya denk gelirsen işini bilen araç sahibine maddi olarak yara açmaz ondan olabilir değiştir bundan olabilir değiştirle olmuyo cidden

Geri