2000 model 2,0 rxt rolantİ dengesİzlİĞİ ve stop etme sorunu hakkinda...!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cartel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cartel

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar öncelikle Selamlar,
Aracımda 2 aydır yasadıgım bir sorundan söz etmek is.tiyorum sizlere.4 tane özel servise gittim sorunu bulamadıklar da,çözemediler de.
3 ay önce arac gec calısıyor diye krank devir sensirü degiştirldi..1 ay sorunsuz kullandık aracı.2 aydır da arac yine gec calısıyor.(en az 4 marsta alıyor) rölantide kendi kendine ara gaz veriyor. devir yüksekken de bunu yapıyor.Sonra ısıklarda falan beklerken oluyor genelde birden stop ediyor.yolda giderken bir problem yok gibi görünsede ayagını gazdan cektigin anda birden öne yığılıyor,rahatsız edecek sekilde vurduruyor.
Konu hakkında bilgisi olan,tecrübesi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.En son gittigim servis gaz kelebek kutusunda sorun var dedi onun da fiyatına baktık 1,350 TL ama sorunun kesin orda oldugunu söylemiyor.Deneyecegiz diyor.

Oksijen sensörüne baktırdınız mı, megane ların rolanti sorunu dünyanın en zor bilmeceleri gibi :S

Benimkinde sabah çalışıyordu ama rolentide durmuyordu, stop ediyordu... Katalitik konvertör zamanında uydurma takılmış değiştirdim. Ve oksijen sensörü takılı değilmiş...

Rolenti dengesizliği ve ışıklarda stop etme sorunu için; Emme manifolt contası hava alıyordu değiştirdim.

Şu anda tek sorunum motor ısındığında rolenti dengesizleşebiliyor. Onunda gaz kelebeğinden olduğu kesin gibi... 700 civarı demişlerdi de internetten 350 e gördüm.

( ürünün uyumunu araştırmadım )
http://www.egemertotomotiv.com/urundetay.asp?id=4878

Merhaba hocam, aynı sorun bende de vardı istanbul kocasinan sanayide bir motor ustasına götürdüm siboplarda sıkışma var dedi motoru açtı siboplardaki sıkışmayı giderdi ve düzeldi yaklaşık 7 8 aydır stop etme sorunu yok ama bazen ara gazı verme olayı tekrarlanabiliyor iyi bir motor ustasına götürüp halledin renault servisleri çözemez.

Geri