2000 model clio rölanti dalgalanma

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan clio48
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

clio48

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
24 Haz 2014
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Merhabalar..
2000 model RNA Clio aracım da rölantide sorun var. 5 ile 20 arasında arada dalgalanıp duruyor motora da sanki gaz verip bırakıyormuşsun gibi oluyor. Tamire verdim temizleyip yapacağız dediler. Yaptılar. 2 gün iyiydi yine başladı. neden olabilir ?
Ayrıca arabanın altından zıngırtı sesi geliyor. özellikle 2 ve 3 viteslerde sürtünme gibi bir ses. kısa sürüyor.. gazdan ayağını çekince veya vites değiştirince kesiliyor :((
Tamircilerde boş bizim :(
 
Rolanti dalgalanmasini onlemek icin kelebek sökülüp temizlenmeli guzelce. Rolanti valfi temizlenir olmadi degistirilit. Ayrica manifold contalarinizi da degistirin. Rolanti dalgalanmasi motor bi yerden hava aldiginda yapar. Eski cliomda bunlari yapinca duzelmisti.

Diger mesele ile ilgili yorumum yok malesef.

HTC One X+ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
rolanti motoru ve gaz kelebek sensoründen yapabilir
 
merhabalar;

Monifolt ve kelebek contalarını değiştirin kelebeği temizletin eğer geçmez ise rölanti sensörü değişecek benim aracımda aynısını yapıyordu contaları değiştirdim sorun kalmadı.

Aracın altında gelen ses hakkında bişe diyemicem :(
 
Arkadaşlarımın hepsi doğru şeyler yazmışlar tebrikler:eyv
 
Geri
Üst