• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

otoahmet

2011 Megane 3 Carminat Tomtom Navigasyon sistemi saati çalışmıyor

yleventcilingir

Kayıtlı Üye
06-Ankara
Merhaba Değerli Grup üyeleri, bu sabah aracımı çalıştırdığımda Navigasyon ekranının sağ üst köşesindeki saatin -- : -- durumunda kaldığını fark edip ayarlamaya çalıştım ama mümkün olmadı. Akü kutup başını söküp yarım saat bekledim olmadı, sistemi fabrika ayarlarına döndürdüm olmadı, navigasyon sd kartını güncelledim yine olmadı, en son internette benzer sorun yaşayan var mı diye bakınırken reddit sitesinde geçtiğimiz 18 Nisan 2026 gününden itibaren Tomtom Carminat navigasyon sistemli renault araç sahibi bir çok kişinin bu sorunu yaşadığını gördüm ve bir nebze rahatladım. Aranızda benzer model araç ve navigasyona sahip olup bu sorunu yaşayan var mı diye sormak istedim. Vakit ayırıp okuyanlara teşekkür ederim.

Merhaba Değerli Grup üyeleri, bu sabah aracımı çalıştırdığımda Navigasyon ekranının sağ üst köşesindeki saatin -- : -- durumunda kaldığını fark edip ayarlamaya çalıştım ama mümkün olmadı. Akü kutup başını söküp yarım saat bekledim olmadı, sistemi fabrika ayarlarına döndürdüm olmadı, navigasyon sd kartını güncelledim yine olmadı, en son internette benzer sorun yaşayan var mı diye bakınırken reddit sitesinde geçtiğimiz 18 Nisan 2026 gününden itibaren Tomtom Carminat navigasyon sistemli renault araç sahibi bir çok kişinin bu sorunu yaşadığını gördüm ve bir nebze rahatladım. Aranızda benzer model araç ve navigasyona sahip olup bu sorunu yaşayan var mı diye sormak istedim. Vakit ayırıp okuyanlara teşekkür ederim.
Evet aynı sorun benim araçta da (2015 Laguna 3) oldu. Sanırım 18 Nisan 2026 tarihi itibarıyla yazılım kaynaklı olarak ortaya çıkan bir soruna benziyor.

Bugün İngiltere renaultfanclub.co.uk sitesinde değerli bir üye çözümü paylaştı ben de onu uyguladım ve sorunum çözüldü, tomtom firmasına da yazmıştım onlardan da sorunun farkında olduklarını ve çok başvuru aldıklarını ve çözüm paylaşacaklarını ileten bir mail aldım. Benim uyguladığım çözümün ekran resmi aşağıda , özetle eğer crackli harita kullanıyorsanız sd kartınızın içinde PNDNavigator adlı bir dosya var yedeğini alıp, bu dosyayı HxD adlı hex düzenleyici internetten indirip bu uygulama ile açıyorsunuz içinde tarifte bahsedilen HEX satırına en benzeyen satır bende 00402920 idi, sizde de farklı olabilir asıl önemli olan satırın içinde D6 07 00 00 değerini bulup başındaki 2 haneyi B9 olarak değiştirip kaydetmek.

Ekli dosyalar

• thefix.webp
    thefix.webp
    56.8 KB · Görüntüleme: 10
  • WhatsApp Image 2026-04-24 at 14.54.58 (1).webp
    WhatsApp Image 2026-04-24 at 14.54.58 (1).webp
    435.5 KB · Görüntüleme: 9
  • WhatsApp Image 2026-04-24 at 14.54.58.webp
    WhatsApp Image 2026-04-24 at 14.54.58.webp
    310.1 KB · Görüntüleme: 8
Hafıza kartını güncel alsak sorun çözülürmü

Geri