2014 Sonrası Edc Düzeldi mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan metci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

metci

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar selamlar.
Malum Edc, dsg, dct vs gibi çift kavrama yarı otomatik vitesler biraz narin. Ancak bu forumda bir başlıkta 2014'ten itibaren Edc'yi kontrol eden chip'in değiştiğini ve sorunların büyük ölçüde çözüldüğünü okudum. Okuduğum arızalar ise genelde 2014 öncesi.
2014'te Edc ile ilgili bir gelişme oldu mu yoksa 2014 sonrası pek arıza görmememin sebebi araçların henüz 2-3 yaşında olması mı?

Günceldir

1-2 geçişlerindeki sertlik ve ses disinda başka bir sıkıntı yok. 1.5 edc kullanıyorum. Dusuk süratlerde 1-2 geçişleri genelde sert ve sesli oluyor.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2012 yılından beri S-tronic, DSG ve EDC vites kutusu olan, ilk sahibinin kendim olduğum birkaç adet araç kullandım. Kesinlikle diğer vites kutularının EDC kadar başarılı, tatminkar ve sıkıntısız olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta elektroniktir, şans işidir, fakat EDC nin kronik arızası kesinlikle daha azdır (kullanımlarım sonucu kendi kanaatimidir, araçlar firma aracı değil kendi şahsi aracımdır, tabiki görüşler kişiden kişiye değişebilir. Fakat şunu da belirtmek isterim yaşadığım sıkıntılarda Mais te, Doğuş ta araçlarının arkasında durmuştur).

Geri