2014 sporttourer

S.yildiz

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Mar 2018
Mesajlar
62
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Arkadaşlar merhaba, 2014 sporttourer joy araç satın alarak aranıza katıldım. Bugün yaşadığım durumları paylaşmak istedim.

1-Aracımda kış lastiği var İstanbul’da havalar ısınmaya başladı bugün 3-4 metre önümde araç ani fren yaptı haliyle bende asıldım frene hafif rampa ve yol ıslaktı hızım 30-40 km/h falandı frene bastığımda kızak gibi kaydı araba az kalsın öndekine vuracaktım abs var ama nasıl oldu çözemedim başınıza geldimi hiç?

2- mazot biraz azalmıştı ama ışık yanmamıştı 30₺ mazot alayım dedim girdim aldım çıktım bi baktım hiç hareket etmedi geri dönüp sordum pompacı depoları çok büyük bunların o yüzden olmuştur al fişin duruyo dedi acaba sporttourerlerin deposu kaç lt?

3- aracımı 1500-2000 devir arası kullanmak zorunda kaldığımda kütürtü oluyor ön tarafta çok sinirimi bozuyor neden olabilir?


Zaman ayırıp cevap yazan arkadaşlar şimdiden teşekkürler...
 

Telman

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Ocak 2020
Mesajlar
11
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Merhaba
1. Bende de 2014 ST üç ay önce aldım ve kullanırken şunu farkettim Bu aracı durdurmak zor. Frenleri bira zayıf kalıyor (bu benim fikrim)
2. Deposu 45 lt. O yüzden ibre oynamadı )) ben de 50 TLlik mazot koyduğumda hareketleniyor
 

KafkasKartalı34

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Haz 2018
Mesajlar
30
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Kardeşim hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.
Bende aracı 2 sene önce aldım ve 1 ay geçmeden kaza yaptım.Işıklarda duramadım.Balataları, kampanayı vs kontrol ettirdim ama bu araç durmakta zorlanıyor gerçekten.Kaskodan tamire kadar araç aldım oda clio4 tü.Depoyu boş aldım.5 km gittim ışık yandı.Aracı tamirden almadan önce mazot doldurdum ışık yine sönmedi. Kaskoya aracı teslim ederken "Abi benzin ışığı yanıyor dedi." Bende km hesabını yap mazot fişi de burda dedim.Boş verip fulletecek heralde dedim:)Sonradan guruptan arkadaşlar yazdı şamandıra sistemlerinde takılma oluyormuş bazen. Önden gelen sesi bilmiyorum ama vites geçişlerinde sorun oluyordu.1 den 2ye ve kalkarkende 2 de kalkıyormuş gibi titreme oluyordu.Debriyajı değiştim.
 
Üst