2016 Model Kia Rio

EndSpeed

Erdem,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Eyl 2014
Mesajlar
2,979
Tepki puanı
0
Puanları
0
kia-rio-2016.jpg


Kia, 2016 model Yeni Rio’nun sedan ve hatchback versiyonlarını tantacak. Güney Kore’li marka Rio’nun yenilenen yüzü ile özellikle Ford Fiesta, Opel Corsa, VW Polo gibi modellerle ciddi bir yarış içerisine giriyor.

Görünümü baştan aşağıya değişen Yeni Kia Rio yeni renk seçeneklerine de sahip. Urban Blue (Şehir Mavisi) ve Digital Yellow (Dijital Sarı) renkleri ile lansmanı yapılacak aracın sedan versiyonu kırmızı renkle tanıtılıyor.

İç kısmı da güncellenen Rio, geliştirilmiş UVO eServices teknolojisi ve piano black detayları ile daha kaliteli bir konsola sahip olmuş.

Kapı içleri ve koltuk döşemelerini gri deri ve siyah kumaş ile birleştiren tasarım paketinin adı EX Designer Package olarak geçiyor ve opsiyonel olarak sunuluyor. Bu opsiyon tercih edildiğinde ön kol dayama ve vites topuzu da bu detaylara uyumlu olarak geliyor.

2016 Kia Rio Amerika’da 1.6 litre 138 hp lik motorla satışa sunulacak. 187 Nm tork üreten bu motor 6 ileri şanzımanla yürüyecek. Yeni Rio’nun 5 kapılı versiyonunun otomatik vites seçeneği de olacak.

Chicago Otomobil Fuarı’nda Rio ile şov yapacak Kia, Amerika’da bu yılın ilk çeyreğinde araçları satışa sunacak. Sedan ve hatchback versiyonlarının aynı anda mı yoksa farklı zamanlarda mı arz edileceği bilinmese de Yeni Rio’nun 2015 in ikinci yarısında Avrupa’ya ulaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yeni Kia Rio’nun donanım paketleri LX, EX ve SX olarak sınıflandırılacak. Baz donanım olması beklenen LX’te klima, USB girişi, direksiyondan kontrollü radyo gibi standart özellikler olacakken, en yüksek donanımlı Kia Rio SX’le 17” jantlar, geri görüş kamerası, ısıtmalı ön koltuklar ve otomatik sunroof gibi lüks donanımlar gelecek.
 
Üst