2017 Yeni Renault Koleos SUV İncelemesi, Teknik Özellikleri ve Fiyatı

cliolove

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 May 2017
Mesajlar
13
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
Renault'un SUV modeli Koleos, 2. nesli ile yollara çıkıyor. Fransız temsilcinin Talisman ile başlayan yeni tasarım yüzü, Koleos'a da uygulanmış. Renault'un bu araca çok iyi hazırlandığı da açıkça belli oluyor. Bakalım Renault yeni Koleos SUV'u nasıl hazırlanmış?

uv-incelemesi-teknik-ozellikleri-ve-fiyati-687x400.jpg


Koleos, Renault tarihinin ilk SUV modelidir. 2000 yılında Cenevre Otomobil Fuarı‘nda gösterilen, ancak ismi o zamanlar Koleos olmayan bir prototip modelle karşımıza çıkmıştı. Birinci nesil Koleos’ların üretime alınacak şekilde olan gösterimi de ilk olarak 2006 yılında yapılmıştı. Ve 2007 yılında Renault bünyesinde üretilen ilk SUV model Koleos’u büyük bir tanıtım organizasyonu ile yollarda görmüştük. Koleos hakkında sizlere ufak detaylarından söz etmem gerekirse; Bu SUV model Renault’un Samsung firması ile ortak projelerini yönettiği Güney Kore Samsung Motors Factory üretim yerinde yapılmıştır. Dediğimiz gibi Renault, Koleos’u en dikkat çeken SUV modeller arasında yer aldırmak için bu konu üzerinde daha çok yoğunlaşmış, farklı firmaların destekleri ile üretilmiştir. Samsung’un dışında bu SUV modelin gelişimine Nissan‘da dahil edilmiştir. Hatırlarsanız 1999 yılında Nissan mali kriziniçerisine girmiş ve bu durumdan, Fransız temsilcisi Renault ile güçlerini birleştirerek atlatmıştı.

Koleos‘a genel olarak baktığımızda dünyanın önde gelen üç firması tarafından oluşturulduğunu görüyoruz. 2016 Pekin Otomobil Fuarı‘nda Renault başkanı Carlos Ghosn tarafından 2. nesil Koleos’ların hazır olduğu ve 2017 yılı içerisinde tüm dünyaya satışlarının yapılacağını bildirmişti. Renault başkanının dediği gibi bu yıl itibariyle 2017 Yeni Koleos‘ları yollarda göreceğiz. D Segmenti SUV klasmanında üretime alınan yeni Koleos’ların üretim yeri değişmeyerek, Güney Kore Bursan fabrikasında devam ettirilmiş. Koleos’un çıkışı ile bir çok yeniliğin getirilmesi ve özellikle 1. nesillerin üretim platformu olan QM5‘in de değiştirildiğini gördük. Renault’un yakışıklı SUV modeli artık Nissan X-Trail, Kadjar ve Escape modelleri ile aynı çatı altında, ortak bir mimari çalışma süreçlerinde üretilecek. İncelememize geçmeden önce ilk olarak şunu söyleyebilirim ki Renault ve ilklerle dolu başarı hikayeleri yeni Koleos SUV modeli ile devam edecektir. İsterseniz vakit kaybetmeden harika SUV modelinin incelemesine geçelim.

İşte Son Yılların En Pozitif SUV Modeli Koleos:

Renault Koleos’un Dış Tasarımı Her Açıdan Fevkalade

enault-koleos-un-dis-tasarimi-her-acidan-fevkalade.jpg


Renault’un orta segmentte yarıştırdığı, Opel Insignia gibi araçlar ile mücadele eden Talisman modeli, yeni Koleos’unda öncüsü olmuştur. Fransız temsilcinin özellikle Clio 4 ve son nesil Megan ile yaptığı çıkışları, farklı bir çok firmanın savunma mekanizmalarını güçlendirmesine neden olmuştur. Koleos’un ön tasarımından başlayacak olursak; karşımıza oldukça geniş ve sıra dışı bir ön görünüm karşılıyor.

Yeni Koleos Ön Tasarımı

-teknik-ozellikleri-ve-fiyati-yeni-koleos-tasarimi.jpg


Renault‘un tüm modellerine yansıtmış olduğu bu bakışları kolay kolay başka bir markada göremeyiz. Koleos gerçekten tebrik edilmesi gereken özgün bir anlayış çerçevesinde üretilmiş. Koleos’un şişkin kaput yapısı, oldukça net ve ön kısma uyumlu şekilde yapılmış.

Yeni Koleos Far Yapısı:

eknik-ozellikleri-ve-fiyati-yeni-koleos-far-yapisi.jpg


Far grubununa baktığımızda Koleos’un en büyük yeniliği ile karşı karşıya kalıyoruz. Dünyada bir birine benzeyen bu kadar marka ve modellerin arasında Koleos’un özgün tasarımı tabi ki ilgi çekiyor. Matrix tipi farların etrafında çevrili olan Led aydınlatmaların dışında, tampona kadar uzanan ayrı “C” Pure Vision Led aydınlatma olduğunu görüyoruz.

Yeni Koleos Izgara ve Amblem Yapısı:

leri-ve-fiyati-yeni-koleos-izgara-ve-amblem-yapisi.jpg


Birinci nesil Koleos‘a baktığımız zaman yeni nesille aralarında ne kadar büyük farklar olduğunu görüyoruz. Eski versiyonu hakkında detaylı bir bilgi istiyorsanız 50 bine kadar alacağınız SUV‘lar içerisinden bakabilirsiniz. Renault’un son modellerinde başlattığı büyük amblem uygulaması açıkcası Koleos’da daha belirgin olmuş.

V tipi ızgara yapısı yatay krom çubuklardan imal edilmiş. Hatta Koleos’un farının, ızgara kısmına gelen şekline baktığımızda, her noktanın takım halinde yapıldığı dikkatlerimizden kaçmıyor.

Yeni Koleos Yan Görünümü

nik-ozellikleri-ve-fiyati-yeni-koleos-yan-gorunumu.jpg


Sizler ile bir çok SUV modeli hakkında yazılar yazdık. Bu yazılarımız içerisinde incelemiş olduğumuz araçlardan Ateca SUV, Koleos gibi markasının ilk 4×4 SUVmodeli olma ünvanını taşımaktadır. Diyeceğim şu dur ki; Ateca‘da çok güzel bir SUV modelide olsa da tasarım ve çekicilik bakımından Koleos‘un bir tık gerisinde kaldı! Profil kısmından devam ettiğimizde direk olarak eski jenerasyon ile arasındaki boyut farkları dikkat çekiyor.


Kaynak


 

Htmakina

Hakkı TAM, ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Nis 2013
Mesajlar
9,332
Tepki puanı
527
Puanları
0
Yaş
58
Teşekkürler.
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,497
Tepki puanı
1,664
Puanları
113
Yaş
55
Piyasanın en güzel SUV modeli...
 

sentimental

Ali UÇAR,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Mar 2016
Mesajlar
634
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Fiyatları makul tutarlarsa güzel olacak.
 

Befe

Süper Moderator
41-Kocaeli
Katılım
4 Şub 2016
Mesajlar
5,125
Tepki puanı
56
Puanları
48
Paylaşım için teşekkürler.
 

selim_ugur

Selim Uğur ŞAHİNTÜRK,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Ara 2013
Mesajlar
4,686
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
teşekkürler.:bravo
 

Oknlksy

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Ocak 2013
Mesajlar
184
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
51
Satış elemanları İstanbulda araç tanıtımına katılmışlar. Son bilgi haziran ayı içinde lasmanı yapılacak mış.
 

kadirbilir

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Eki 2016
Mesajlar
42
Tepki puanı
0
Puanları
0
araç tasarım olarak çok güzel, 1.6 dizel otomatik motorla da oldukça mantıklı ancak sıfır araç fiyatları aldı başını gitti, c segmentindeki renault megane 100.000 (yüzbin) TL üzeri fiyatlarla satılıyor, nissan x-trail fiyatlarını baz alırsak dizel otomatik renault koleos'un 150.000 (yüzellibin) TL den başlayacağını tahmin ediyorum, bu rakamlarla da ne kadarlık bir satışa ulaşır bilemem.

aslında suv segmenti (c, d, mini vb) son yıllarda epey atağa geçti, peşpeşe yeni modeller tanıtılıyor, büyük sükse yapan yeni peugeot 3008'den sonra peugeot 5008'de artık bu segmentte yer alacak, honda crv makyajlandı, yeni honda hrv pek başarılı olamadı, toyota ch-r hibrit motorla fark yarattı, kia yeni niro modeliyle hibrit motor konusunda rekabete ortak oldu, yenilenen vw tiguan, ford kuga, seat ateca, skoda kodiaq, skoda karok, citroen ds 7 vsvs rekabet hayli çetin.
 

karacamelih

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
17 Ağu 2015
Mesajlar
1,416
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siparis uzerine gelecek zaten turkiyeye, pek satilmaz o yuzden.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

brahm

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Tem 2015
Mesajlar
65
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
Başlangıç fiyatı 162.500 olacakmış...

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Üst