• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

2020 MODEL 1.0 TCE DEVİRDAİM VE KASNAK DEĞİŞİMİ SONRASI FANDAN GELEN SES

Economistbigone

Kayıtlı Üye
34-İstanbul
Herkese selam . 30 Mayıs Cumartesi günü aracımı çalıştırdıgımda anormal bi ses gelmeye başlamıştı o günü öyle tamamladıktan sonra pazartesi tekrar kullandıgımda aynı ses devam ediyordu ama azalmış gibiydi , Salı günü ise biraz yokuş cıktıktan sonra düz yolda 40 50 km hızlı giderken ses biranda arttı ve takırtı sesleri gelmeye başladı ve kaput altından sağ taraftan buhar gelmeye başladı . Aracı hemen durdurdum cekiciyle maslak oto sanayide ustaya götürdüm. Devirdaim pompası ve kasnagı dapıldıgını söyledi ama antfiriz su değosu tamamen boşalmamıştı yine minimum Seviyede duruyordu. Sanayide devirdaim pompası ve kasnagı değişti ama arıza yaşanan güne kadar hiç bir hararet belirtisi vermedi motor , sıcaklık uyarısı vermedi arıza ışıgıda yanmadı . Pompa ve kasnak değişti bugün teslim aldım aracı ama şimdidedaha önce hiç ses cıkarmayan radyatör fanından klima açınca vızıltı geliyor ve rahatsız edici. Bu fandaki ses neyden dolayı olabilir ?
Diğer bir husus ise aracım 91000 km de şimdiye kadar hep yetkili servis bakımımlıydı ve antifiriz seviyesi hep min ve mak seviyesinin ortalarında tutuluyordu ancak sanayideki usta maks seviyesnin biraz daha üzerinde koymuş antifirizi görseli ekliyorum . Bu problem olurmu ? Ce ap verirseniz cok memnun olurum . İlk aracım ve cok fazla bilgi sahibi değilim

Ekli dosyalar

• IMG_8907.webp
    IMG_8907.webp
    112.1 KB · Görüntüleme: 1
Geri