40.000 TL'ye clio 4 aldım.38.000TL fatura kesiyorlar Nasıl oluyor.

scania_vabis_55

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar,10 Eylül 2013 Günü Clio 4 icon 1,2 Alev kırmızısı aldım.40.000TL ye araç+2000 TL kasko.Bende 10.000 Peşin 32.000 Kredi kullandım.Heyecanla olsa gerek faturayı kontrol etmemişim.Zaten sonra verdiler.Geçen evde evrekları bir araya topluyorum.Faturaya bakayım dedim.38 küsür.Hemen bayiiye geçtim.Durumu anlattım.Masrafları düştüğümüzde net o şekilde fatura çıkıyor dedi.Bu cevap beni tatmin etmedi.Başka sıfır araç alan arkadaş sordum ben 35000 aldım aracı ama 35500 faura verdiler dedi.Bu iş nasıl olur.Çok canımı sıktı.Duruma vakıf olan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi.ikinci elde satarken 40.000TL aldım diyeceğim.Alan arkadaş kontrol edecek 38000lik fatura inandırıcı gelmeyecek tabii.Çok kafam takıldı inanın.Daha tel açmıyorum ve gitmiyorumda.Gidercem sıkıntı çıkaracağım hem bu yüzden hem dacia araç seti verdiler 5 aydır renault gelemedi hem bu yüzden yani.Cevaplarınızı bekliyorum..

Cevabınız için çok teşekkür ederim.Ama sorduğum soruya bek ışık tutmadı herhalde... :)

Bende 34000 tl ye almistim , 34000 tl fatura kesildi kasım 2012

Araç 40.000 Tl ve + 2.000 tl kaskoysa faturayı düzelttirin. 2.000 tl cebe gider orada. masraf fln düşülmez faturadan. Ama 38.000 araç + 2.000 kaskoysa normal bi durum. bende 43.001 tl ye aldım o sondaki 1 kuruş bile faturadaydı...

Bence O İşi İyice Soruşturun Fatura Bedeli Araçin Tamaminin Servis Çikişinin , Teslim Aldiğiniz Fiyatidir Bence Orda Cebe Giren Bişiler Olabilir ... :asabi :asabi

aynı durum bendede oldu fatura aldığım fiyatın 2000tl altı gözüküyordu sizinle aynı duyguları paylaştım bi süre kazıklandım düşüncesiyle dolastım sonra alıştım duruma

Bayiye verdiğiniz araç bedelinin tamamına fatura kesemezler,keserlerse ceplerinden fazla vergi ödemiş olurlar.
O 40.000 liranın içinde plaka-noter-muameleci vs masrafları da dahil,onları düştükten sonra kdv dahil ücrete fatura kesiyorlar...
İçin rahat olsun...:eyv

Bayiye verdiğiniz araç bedelinin tamamına fatura kesemezler,keserlerse ceplerinden fazla vergi ödemiş olurlar.
O 40.000 liranın içinde plaka-noter-muameleci vs masrafları da dahil,onları düştükten sonra kdv dahil ücrete fatura kesiyorlar...
İçin rahat olsun...:eyv

+1 :)

Eyvallah Mustafa Bey'in cevabından sonra içim daha rahat.Demekki ilk aracım olduğundan fatura kontrollü yapmamışım bir kaç kişi daha mustafa bey gibi söylemişti.Size güveniyorum.Çok teşekkür ederim zaman ayırıp bilgi verdiğiniz için.

Vergiden uzaklaşma taktiği indirilecek KDV 2000 daha uygun böyelikle :berbat

Geri