75 model r12 1300 motor yokuşta bayılıyor ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan elyasi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

elyasi

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
R-12 1.300 motor ne yaptıysam olmuyor arabam her yönüyle iyi diri durumda ama yokuşta gitmiyor.

şirkette 1300 motor doblo var o da aynı bayılıyor rampaya girmeden önce kaptırmak zorundasın aksi takdirde gitmiyor.. toros için aynısımıdır bilmem ama bir de tam rampaya gelmeden kaptırıp gir bakalım yine bayılma olur ama fazla olacağını sanmıyorum araba yokuş yukarı çıkarken devrini alsın bayıltmayın arabayı mümkünse çok viteste değiştirmeden düz yolda gittiğiniz devirden biraz daha yüksekle çıkmayı deneyin bakalım :)

bu arada ailemize hoş geldiniz sizi
ÜYE TANITIMLARI bölümünden tanımak isteriz :eyv

Abi şimdi 18 yasındaki delikanlıyla 50 yasındaki dayı aynı şekilde çıkabilirim yokuşu ? İllaki dayı tıkanır :) çok kasmayın, 1. Vites yavaş yavaş çıkın arkanızdan araç geliyosada aldırmayın, bizim dayılara saygımız sonsuz ;)

Son düzenleme:
Baskı balatası bitmiştir bence.

Ahmet Kardeş hak veriyorum bizimki dayı durumunda ama değiştirmediğim parçası kalmadı. Arabayı aldım 2500 TL ye harcadığım 4000 Tl ye yaklaştı... Peki sence 1400 motor attırsam nasıl olur acaba resmi yönden bir sıkıntı çıkar mı? bilgin var mı bu konu ile ilgili ? teşekkürler...

şirkette 1300 motor doblo var o da aynı bayılıyor rampaya girmeden önce kaptırmak zorundasın aksi takdirde gitmiyor.. toros için aynısımıdır bilmem ama bir de tam rampaya gelmeden kaptırıp gir bakalım yine bayılma olur ama fazla olacağını sanmıyorum araba yokuş yukarı çıkarken devrini alsın bayıltmayın arabayı mümkünse çok viteste değiştirmeden düz yolda gittiğiniz devirden biraz daha yüksekle çıkmayı deneyin bakalım :)

bu arada ailemize hoş geldiniz sizi
ÜYE TANITIMLARI bölümünden tanımak isteriz :eyv

BAKİ KARDEŞ KENDİMİ TANITMAK İSTERİM TABİKİ AMA BU ÜYE TANITIMLARI KONUSU KAPATILMIŞ GÖRÜNÜYOR.

İsim: KEMALEDDİN
Soyisim: ELYASOĞLU
Yaşadığı Yer: KAHRAMANMARAŞ
Otomobilinizin Markası ve Modeli: RENAULT - 1975 R12 TX
Meslek: ÖZEL BİR ŞİRKETTE - ÜRETİM PLANLAMA SORUMLUSUYUM
Tavsiye eden: MALESEF KİMSE TAVSİYE ETMEDİ BEN KENDİM ARADIM BULDUM SİZİ :)
Renault Fan Club'ı Nereden Duydunuz: NETTEN
Extra Eklemek İstedikleriniz: GÜZEL BİR FORM SİTESİ OLMUŞ AMA DAHA ÇOK VİDEO VE RESİMLE İÇERİĞİNİZİ GÜÇLENDİRMENİZ LAZIM.

Hava Filtreniz temizmi ? Karburatöre hava yakıt karşımı dengeli gelmiyorsa araç yokuşta bayılır. Bizzat 1700 motorda başıma geldi düz yolda canavar gibi yokuşta bayılıyor. Gaz ayarınıza baktırın karburatör havayı fazla aldığı zaman bayılmalar oluyor. Yine düzelmiyorsa Motorunuza kompresyon testi yaptırın.

kesin bir bilgim yok ama herhalde ruhsata işletmeniz gerekebilir diye tahmin ediyorum. ama bence oynamayın motorla 1300 motor ve 75 model bir araba çok bi beklentiniz olmaması lazım sonucta yaşlı araba. siz böyle şeylere kafanızı takmayın sıkıntısız bir şekilde sizi getirsin götürsün yeterlidir bence :)

Haklısın galiba... Teşekkürler...

Geri