80.000 Bakım sonrası Devirdaim Pompası Arıza Hk.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jeamTR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

jeamTR

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba;

2014 Clio 1.2 Joy aracımın 80.000 bakımı 2.000 km önce yapıldı, 2 ay önce. Şimdi devirdaim pompasından ses geliyor. Servise götürdüm devirdaim olduğunu netleştirdim. Değişim için fiyat istediğimde Trigerin de değişmesi gerektiini belirterek buna göre fiyat verildi. Trigeri değiştirtmesem sizce sorun olur mu ? Ne gibi aksaklıklar beni bekliyor olur. Siz olsanız bu durumda nasıl bir yol izlerdiniz. ? Devirdaim pompasında su kaçırma filan yok.

Saygılarımla...

garantisi yoksa dışarıdan bir ustaya yaptırırsan servisin verdiği fiyatın yarı fiyatına yaptırabilirsin. senin yaptırdığın 80bin bakımı ağır bakımlar değil herhalde abi yağı filtreleri değiştirdin sanırım. standart 80bin bakımında trigerin yanında devirdaimin de değiştirilmesi gerektiğini daha önceden duymuştum. oraya kadar girdikten sonra trigeri değiştirmekte fayda var zaten triger değişimi 80bin olarak geçiyor

Merhaba,

Normalde 80000 km de ağır bakım yapılıyor. Haliyle trigerde değişiyor. Yetkili servis ağır bakımda devir daim pompasını değiştirmiyor. Ama özel servisler değiştirmenizi tavsiye ediyor. Çünkü devir daim pompası arızalandığında triger işçiliği istiyor. Adamlar açmışken hepsini değiştirelim, sonra çift masraf olmasın diyor. 1.2 Joy'un ağır bakım zamanı farklı mı bilmiyorum ama triger ve devir daim pompasını birlikte değiştirmeni öneririm. Ayrıca yetkili ve özel servis arasında en az 1000 TL fark olur.

Daha önce triger değişmediyse onuda değiştirin. Devirdaimi de ihmal etmeyin. Rulmani daha fazla boşluk yaparsa trigerden diş atlatabilir. Kayışı gergiden boşa cikarabilir. Bunlar gerçekleşirse subap eğebilir.

Nasıl bir ses yapıyor? benim araçta da bir ses var devirdaimden olduğunu düşünüyorum onun için sordum benimde 2014 1.2 joy trigeri kayışları değiştirdim ben sana da değişmeni tavsiye ederim yetkili serviste yaptırmıştım geçen sene devirdaimi değişmediler ama hala içim rahat değil değiştiricem yakında

Geri