99 coupe deki sorun

maximuss

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar arabamda garip bir sorun var 3 yere goturdum cozemedıler beyın dedıler su dedıler bu dedıler ama sonuç aynı aracı çalıştırdımmı bı sorun yok boştayken cok rahat basıyo ama yuke geldımı kasılıp kalıyo teklıyerek gıdıyo takı gaza gecene kadar ondan sonra araç duzelıyo sorun neydedır sızce degerlı goruslerınıze ıhtıyacım var

Benzin sisteminde bi arıza olduğu kesin,gazda yapmıyosa ateşleme sağlam.Benzin pompanız yanmış olabilir,benzin enjektörleriniz arızalı olabilir adam gibi ustaya kontrol ettirmenizde fayda var

benim 99 megane dada böyle bir sorun vardı silindir kpağı taşlandı sorun giderildi

kendinizi üye tanıtımları bölümünden tanıtırsanız memnun oluruz :)

ÜYE TANITIMLARI

İsim:
Soyisim:
Otomobilinizin Markası ve Modeli:
Meslek:
Tavsiye eden:
Renault Fan Club'ı Nereden Duydunuz:
Extra Eklemek İstedikleriniz:

motor ust kapak taşlandı ıkı ay once hatta usta bu arızada acab sorun varmı dıye tekrar soktu pırıl pırıldı yenı conta takıp topladı tekrar bujılerde degıstı ama su dıkkatımı cektı aracın kontagı cevırdıgım zaman depodan ses gelıyor aracı calıstırdıgım zamanda ıslık sesıgıbı bır ses yapıyor

sorun benzin pompasında gibi görünüyor. benzin pompasının kaç bar bastığını ölçtürün önce. 4,5-5 bar basması lazım. düşükse pompadandır. benzin filtresini de değiştirmenizde yarar var (değişmediyse).

yok benzın fıltresı degısmedı 1 yıl felan oldu peki pompa tek degısıyormu yoksa samandıraylen bırlıktemı degısıyor

Tekleme patlama sıkışma felan oluyorsa direk ateşleme sistemi ve silindir kapağına baktırın .
Benzin pompasıyla alakası yok , değiştirmekte zahmetli sadece pompa değişiyor şamandıra değil .

Biraz benzeri bir sorun yaşıyorum ama ben LPG de stop edince sıkıntı çekiyorum , stop ediyor zor çalışıyor , çalıştıktan sonra gaza sonuna kadar basıyorum gaz yemiyor ama LPG ye geçince sorun kısmen düzeliyor...

Ateşleme sisteminize baktırın , bujilerde nem ıslaklık yada bozulma varsa o motor açılacak başka şansı yok .

araç benzinde güzel çalışıyor park halındeyken gaza basınca guzel calısıyor 5000 devrı rahat goruyor ama harekete gecınce alt devırlerde zorlanıyor devır 2000 gordumu rahatlıyor bırden acılıyor vıtes kucultup devır dustumu zor toparlıyor ama gazda boyle bısey yok motor acıldı kontrol edıldı bı problem yok ama araç benzındeyken eksozdan pıs bır koku ve pat pat lıyor

muhtemelen benzın pompasından

Geri