• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

!! ACİL YARDIM DESTEK CLİO 5 !!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nocap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nocap

Kayıtlı Üye
41-Kocaeli
(ACİL!) İyi akşamlar, aracı aldığımdan bu yana herhangi bi sorun olmamasına rağmen bana 3 aydır düzelemeyen "Enjeksiyonu Test Ettirin" , "Egzoz Emisyon Kontrol Ettirin" uyarıları kadranda vermekte. Bunlar için çoğu sanayici tanıdık abilerime aracı götürüp gösterdim, Clio V Türkiye'de çok satılan giden bi araç olmasına rağmen, kimse sorunun ne bazlı olduğunu tespit edemedi. Yetkili Servise götürdüğüm halde Yetkili Servisten çıkan aracımın Reno'dan bağımsız başka herhangi bi servis kaputu açtığı zaman motorun üstündeki "Fark Basınç Sensörü" nün kırık olduğunu, erimiş olduğunu tespit ettiler. Parça orijinaliyle değiştirilmiş olunup beyinden sistem hataları kadranda gözüken sarı lamba ortadan kalktı 1 hafta geçene kadar. Bunun üstüne tekrardan götürüp 2. orijinal parçayla değişim yapıldı yine 1 hafta kadar idare etti. Parçalar kesinlikle yan sanayi değildir. Kontrol ettirilip onaylanmıştır. Parçalarla alakalı bi' sorun olduğunu düşünmüyorum açıkcası. Araç 1.0 Tce Motor olduğundan bu sorunlar şans eseri çıkabiliyor farkındayım. Bunun için kalıcı bi çözüm yolu öneriniz mevcut mu? Servis isimlerini sormayın söylemeyeceğim ama kaliteli oldukları kesin (!) Araç mevcut durumda fark basınç sensörsüz yarın daha kaliteli tanıdığım bi abimin servisine gideceğim sorunu çözebileceğinden yanayım. En son uygulanan işlem, beyine reset ( sıfırlama ) atılmaya çalışılmıştır. Mevcut durumda cihazlar beyinde bi hasarın olduğunu göstermekte. Katalizörde bi sıkıntı olduğunu görüyor, Partikül filtresinde bi şeylerin olabileceğini görüyor, Fark basınç sensöründe aynı şekilde vs... Beyin tam olarak resetlenemediği için orijinal Reno cihazı ellerinde mevcut olmadığı için sonrasında bana yarın gelmemi ilettiler. Yarın inşallah bu sorun tamamen çözülecek. Herhangi bi' yardımı dokunan olursa şimdiden teşekkür ediyorum. Yolda çaresizim şu anlık. Araç yüksek devirlerde vites geçişsiz yürümekte yokuş çıkamıyor arkadan sürekli selektör ve korna yemek zorunda kalıyorum. Bi an önce çözülmesine yardım eden her ele teşekkür ediyorum. İyi forumlar dilerim.

Fark basınç kaptörüne giden iki metal borunun tıkanık olmadığından emin ol

Geri