Airbag ikaz uyarısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan abidig
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

abidig

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Modus aracımda airbag kontrol edin uyarısı yaptı. 5 yıldır böyle bir sıkıntı yapmamıştı. Bir ara 1 yıl önceden beri direksiyondan tıkırtı sesleri geliyordu sağa ve sola doğru çevirirken tık tık diye ( kağıt sesi gibi değil ) tamir görmüştü ama düzelmemişti. Sonra yük taşirken dün koltuğu hızlıca ileri geri yaptım ve kafalığı bastırdım falan sabah birden bu uyarıyı verdi. Forumlarda koltuk altı soketten diyorlar. Başka fikri olanlar var mı ? Ayrıca bu direksiyon sesi+ ön camlar + airbag uyarısı Renaultlarda kronikmiş inanılmaz sayıda bu sorunları yaşayanlar var forumda ???

Moduslar da ve megane 2 lerde olağan bir kronik sıkıntıdır ve soketlerden kaynaklanır kabloları direk bağlatırsan aynı sorun bir daha olmaz :eyv

Geçmiş olsun. Koltuk altında ki kablo bağlantılarını kontrol ettirmeniz gerekiyor.Direksiyonda ki ses içinse tıkırtı burcuna ve sarmal şeride baktırman gerekiyor.

cevabı bulmuşsun zaten ama arkadaşlarıma katılıyorum muhtemelen sokettendir.

Aslında bu soketlerin bu kadar kolay çıkmaması lazım.. Çözüm belli olduğuna göre içiniz rahat etsin, kabloları direkt bağlayın, ya da bağlatın bir daha sorun yaşamamış olursunuz.. Tekrardan geçmiş olsun...

Belalı ikili; Soket ve Sarmal şerit. :berbat
Eğer farklı bir sıkıntı yoksa %99 bunlardan kaynaklanır.

Çok teşekkür ederim herkese bu ne hız :) Elektrikçi arkadaşım halletti sağolsun , soketten miş .

Geri