Akü ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zalim24
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zalim24

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
s.a arkadaşlar bu kuru akü ile sulu akü arasında ki fark nedir sizce

Son düzenleme:
kuru aku bakımsız yani sıfır bakım suluda bakım gerekir kuru olan pil gibi işte yaa.

kuru aku bakımsız yani sıfır bakım suluda bakım gerekir kuru olan pil gibi işte yaa.

Dediğiniz kısmen yanlış kısmen doğru. Kuru akü pil mantığıyla çalışır ve içinde sıvı yoktur. Arabalarda kullanılıyor mu bilmiyorum ve hiç görmedim kuru akülü araba. Normal akülerde ise içinde sıvı vardır ve bunların kapalı veyya açık tipleri var. Kapalılar tam bakımsız diye geçiyor ve içindeki sıvıya müdahale edemiyorsun. Ötekilerde sıvı kaybında müdahale edebiliyorsun.

Akü önerisi istersenizde şu an arabamda varta akü var ve araç soğuk havada 10 gün yattı akü de hiçbir performans kaybı yoktu. Varta alırken dikkat etmeniz gereken orjinal olması. Bunun haricinde delphi akü ve mutlu akü de iyidir.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ama nedense kuru aküyü öneriyorlar al ömürlük olsun diyorlar

Dediğiniz kısmen yanlış kısmen doğru. Kuru akü pil mantığıyla çalışır ve içinde sıvı yoktur. Arabalarda kullanılıyor mu bilmiyorum ve hiç görmedim kuru akülü araba. Normal akülerde ise içinde sıvı vardır ve bunların kapalı veyya açık tipleri var. Kapalılar tam bakımsız diye geçiyor ve içindeki sıvıya müdahale edemiyorsun. Ötekilerde sıvı kaybında müdahale edebiliyorsun.

Akü önerisi istersenizde şu an arabamda varta akü var ve araç soğuk havada 10 gün yattı akü de hiçbir performans kaybı yoktu. Varta alırken dikkat etmeniz gereken orjinal olması. Bunun haricinde delphi akü ve mutlu akü de iyidir.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bizim araçta da mutlu akü var şimdilik ii sadece merak ettim kuru akü mü sulu akü mü değişicem akücü ye gittim araban çalışıyor mu sabah dedi evet dedim tamam akü sağlam dedi gönderdi :) ama bn ölçdüm ölçü aleti ile araba çalışınca doluyo kapatınca teyp açık olunca hmen boşalıyor vede kapıları açmıyor gücü yetmediği için ondan değişim dedim vede kuru aküyü dedğim gibi öneren çok oldu şimdi yeni araçlara bile takıyorlar bi tanesi 6 senedir kullanıyor sıkıntı yokmuş bakalım artık hayırlısı diyelim :)

akü denince akla mutlu akü inci akü gelir.hoş benim arabada yiğit akü var ama o benim seçimim değil

Ben mutluda , incide kullandım. İnci daha iyi geldi bana mutluya göre, mutluda soğuk havalarda ilk marşta çalışmadığı oluyordu ve ömrü çok uzun olmuyordu.incide karda bile tek marşta veya arabaya 15 gün binmesem yine tek marşta alıyordu.. Ben inciyi beğendim..

Geri