Hoşgeldiniz, keyifli ve faydalı forumlar dilerim. Arac konusuna gelince arabadan beklentiniz doğrultusunda hareket etmenizi tavsiye ederim. Ekonomik mi olsun, yoksa yollarda, yokuşlarda size keyifli sürüşler mi sağlasın. Bu iki etken araba konusunda ana hatları oluşturuyor. Tabi kullanıcıdan, kullanıcıya da arabanın ekonomik olması değişkendir. Ben kendimden örnek vereyim, arabayı en çok işe gidip geldiği için eşim kullanıyor hafta içi ( reno clio 4 1.5 90 dci icon arabamız) hafta sonları ben kullanıyorum. Pazartesi sabah ona arabayı verdiğimde ortalama son değerler 4,8/100 gösterirken hafta içi 5,4/100'lere çıkıyor. Tabi ki kendisinin savunması Marmaris Akyaka yolunun çok ranpalı olması. Bu doğruda olabilir, ama babamın araba öğrettiği zaman ki motorlar yok artık onlar bize arabayı sıkıştırarak kullanmayı öğrettiler, dizel araba 2000 devirde kullandığında 3.7/100 75-80 km de değerler veriyor 100 km ye çıkarsan 6,0/100 e çıkıyor ortalama değerler bu demek ki sıkıştırmayacaksın bu yeni nesil motorları...