Arkadaşlar elinde bu satılan modüllerin şeması olan varmı yada içinin resmini çekmiş olan birisi.Bu gün araştırdım fakat ticari amaçlı olduğu için kimsede devre şemasını koymamış saklamışlar hep.Derken neden 25 tl veriyim dedim içinde ne olacakki?? başladım araştırmaya.Benim yapacağım sistem tek duy ile yapılıyor.Yani araçta ikinci bir duy için delme kesme işlemleri olmayacak.Sadece sinyalden hem park hemde sinyal olarak kullanılacak.Parkları açınca park lambası olarak sinyalimize 5v gelecek voltaj azaldığı için lambamız az yanacak.Sinyal verdiğimiz zaman ise sinyal lambamıza (ben turuncu ampul kullanıcam)normal 12 volt 21watt şeklinde yanıcak.Bu gün uğraştım biraz direnç ile denedim ısınma oldu direnç kavruldu.7805 gerilim regülatörü ile denedim ampül tam istediğim kıvamda yandı yani 5v civarı,ama bu seferde 7805 ısındı ısındı buda çuff oldu
Araştırmata devam ederken anladımki direnç mirenç olmıycak en iyisi mosfet sürerek yapıyim.İnternetten bulduğum şemayı kullanıcam.Karaköy biraz uzak olduğu için malzemeleri almadım uygulamaya geçemedim.Şemayı sizlerle paylaşıyorum.BU devredeki mosfet 3amper/25watt.Ve çıkış voltajı 3 volt.Kendi şemamda ise ısınmayı en az indirmek için mosfeti 5 amper 25watt kullanıcam.Zira 21 wattlık sinyal ampülü 5 voltta max 2 amper çekiyor.Isınma minimum düzeyde.Malzemeleri alınca adım adım paylaşıcam burda.Araba yapılınca uygulamaya geçerim