Arabam yağ mı yakıyor?

Symbol varken susuz kalmış daha doğrusu sızdırmış bir yerdensu kalmamış.hızlı giderken hararet yükselmedi rüzgar önledi ama daha sonra contanın yanmış olduğunu anladık.3-4 sene oluyor tam olarak ne kadar verdiğimi hatırlamıyorum.ama inşallah conta bile yanmamıştır.

şu olayı biraz açar mısn. nasıl yapılıyor.
ben acemiyim,
benim bildiğim motor sıcak iken siyah duman geliyorsa motoru yağ yakıyordur.

senin metodu bana öğretir misin?

kesici ney anlamadım.
arkadasım direksiyona oturt birini yapıstırsın gaza sonuna kadar sen dumanın rengine bak o kadar basit 17 yasıındasın 800 km yolu aracta su olmadan gelmişsin. az mantık pls....

arkadasım direksiyona oturt birini yapıstırsın gaza sonuna kadar sen dumanın rengine bak o kadar basit 17 yasıındasın 800 km yolu aracta su olmadan gelmişsin. az mantık pls.....

1.ateşleme sistemi zayıftır
2.egzoz susturucusu bitiktir..
yani anlaşılmaz gibi geliyor...

haa motor bu,
iddia ediyorummm
1.hararet yaptırmadığın sürece
2.yağ, yağ fiilresini zamanında değiştirdiğin sürece
1 milyon gider.. ne 100 ü ne 400 ü

ama bi hararet yaptırtıysan, çatlattıysan vs.. o motordan hayır gelmez..

susuz geldim derken. vardı suyu ama kocaman borusunda delikte vardı :D
termostat, fan vs... komple takım oyunudur bu soğutma sistemi

Yarın göstereceğim usta ben yap dediğim halde boşver yaptırma diyen birisi. Ona göstereyim, ciddi bir sorun varsa yaptırma boşver demeyecektir. Arabaya ne olduysa antifriz ekledikten sonra olmuştur. Yarın sabah arabanın suyunu kontrol edip doğru sanayiye. Dumandan motor gidik diyen adama hemen inanmama eğilimindeyim zaten.

Arkadaşlar arabamı ağustos ayında aldım. O zaman yetkili servise gösterdim. Motorun 350.000 400.000 gider dedi. Defalarca bakıma girdi. En son 1.5 ay önce Bosch servisinde detaylı check-up'a girdi. Hiç sorunu yok dendi. Ama en son geçen gün araçta hiç su kalmadığını farkettik, antifriz hep akıp gitmiş. Servise götürdük, kaçağı buldu onardı, antifriz eklendi.

Fakat usta egsoz dumanına bakarak "araban yağ yakıyor, çok masrafın olacak" dedi. Ben de öyle bir sorun yoktu dedim, Ağustosta aldım dedim. O zaman da vardır bu sorun dedi.

Şimdi sorum: Susuz çalıştırdığım için motoru bozmuş olabilir miyim? Yağ yakmıyor, daha başka bir sorun olabilir mi?
eksozdan mavi duman atıyorsa yada eksozdan çıkan dumanda yanık yağı kokusu geliyorsa motorun bitmiş demektir usta usta gezmene gerek yok birini direksiyona geçir gazı versin sende eksozdaki dumana elini tut ve kokla olay bu kadar eğer hararet yapmamışsa motora zarar gelmemiştir arabaya su koymaktaki amaç zaten hararet yapmasın motoru soğutmaktır su kalmadığı halde hararet yapmamışsa ucuz yırtmışsın demek en fazla contada çatlak olmuştur oda sana 300-400 tlye patlar.öyle rektefeyle felanda uğraşma nerden baksan piston subab conta rektefe olsa aracın serviste 2000-3000 tl arası tutar zaten arabanın sıfır motorunun fiyatı nerdeyse rektefe sadece kuş serilerinde karlı :) çünkü her 100bin kmde motorları bitiyor :)
motorunu renault yetkili servisi haricinde açtırmanı tavsiye etmem renaulttan anlayan usta sayısı çok az arabayı yapacaz diye iyice içine ederler sokakta gezen her vatandaşa sorsan renault ustası zaten

Son düzenleme:
etmem renaulttan anlayan usta sayısı çok az arabayı yapacaz diye iyice içine ederler sokakta gezen her vatandaşa sorsan renault ustası zaten

renault motoru nasıl .
uçak motoru mu
tabi ki herkes anlayacak:D

bir de megane den bahsediyorz. contasını yakmak öyle kolay değil. ben susuz gittim ne çatlak var ne yanık.
korkutmayın milleti

Bahsettiğim ustaya ayak üstü gösterdim. Egsoz gazını inceledi, bir şeyi yok dedi. Salı sabahı bırakıcam arabayı, yaptırdığım halde suyu eksilttiğinden su kaçağını giderecek. Bir de motoru incelerken yağ sızdıran bir yer buldu, basit iş onu da hallederiz dedi.

Bahsettiğim ustaya ayak üstü gösterdim. Egsoz gazını inceledi, bir şeyi yok dedi. Salı sabahı bırakıcam arabayı, yaptırdığım halde suyu eksilttiğinden su kaçağını giderecek. Bir de motoru incelerken yağ sızdıran bir yer buldu, basit iş onu da hallederiz dedi.

Hadi geçmiş olsun ümit ederim canın sıkılmadan başın ağrımadan binersin artık:eyv

Sağolun. Lpg beyninden su sızıyormuş, düzeltildi. Yağı da motorun yanında gevşek civatalardan sızdırmış, yarım litre takviye yaptılar. 30 TL verdim. Şimdilik yapacağım şey yağ ve suyu düzenli kontrol etmek.

Sağolun. Lpg beyninden su sızıyormuş, düzeltildi. Yağı da motorun yanında gevşek civatalardan sızdırmış, yarım litre takviye yaptılar. 30 TL verdim. Şimdilik yapacağım şey yağ ve suyu düzenli kontrol etmek.

Neredeyse motoru indirecektin
:aytuğ Sevindim böyle çözüldüğüne artık kontroller sıklaşır umarımıslık

Geri