Aracım çalındı !!!!!!:@

teşekkürler beyler yardımlarınız için saolun ne yazikki hala bir gelişme yok beklemedeyiz hayırlısı bakalım kaskoya kaldı herşey

teşekkürler beyler yardımlarınız için saolun ne yazikki hala bir gelişme yok beklemedeyiz hayırlısı bakalım kaskoya kaldı herşey

:(Allah sabır versin ne diyeyim,bende sağ salim bulundu vs ümidiyle baktım mesaja ya,hayırlısı................

çok geçmiş olsun hakikaten sinir bozucu bir durum.. aracın kaskolu olması tek teselli sanırım.

bulunmuştur diye umuyordum bende...

bütün mesajları okudum en son ki mesaj insallah bulunması yonundeydı amaaa :(
Insallah en kısa zamanda sonuca ulaşır
Geçmiş Olsun

ben umudumu kestim ya :/ cikmaz herhal bu saatten sonra

Çalıntı Araç İşlemleri
ÇALINAN ARAÇLAR İLE İLGİLİ İŞLEMLER

Karakol tarafından tutulan tutanak ile Oto Hırsızlık Büro Amirliğinden çalıntı olduğuna dair belge getirilir.
Çalındığı tarihten itibaren 1 ay geçmiş olması şartıyla, araç sahibinin istemesi halinde, savcılık veya mahalli zabıtadan alınan, çalınma olayına ait belgenin eklendiği dilekçe alınır ve trafik kuruluşunca tescil kaydı silinerek vergi dairesine bilgi verilir.
Araçla birlikte araca ait belgelerde çalınmış ise sahibine isteği halinde aracın kayıtlarına çalınmıştır şerhi konulduğuna dair yazı verilir.
Çalınan Aracın Bulunması
ÇALINTI ARAÇ BULUNDUĞU ZAMAN
Karakoldan alınacak teslim tutanağı birlikte, Oto Hırsızlık Büro Amirliğinden aracın bulunduğuna dair belge
Dilekçe,

http://trftescil.iem.gov.tr/AracTescilislemleri.asp

C-Çalınan Araçlara İlişkin İşlemler

05.07.2003 tarihinde yürürlüğe giren Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile değiştirilen Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 43 üncü maddesinde, çalındığı tarihten itibaren aradan 1 ay geçmiş olması şartıyla araç sahibi tarafından verilen ve ekinde Savcılık veya mahalli zabıtadan alınan çalınma olayına ait belgede bulunan dilekçeye dayanılarak Trafik kuruluşlarınca taşıt araçlarının tescil kaydının silineceği ve ilgili vergi dairesine işlemi müteakip en geç 7 iş günü içersinde bilgi verileceği ifade edilmiştir. Çalınan araçların bulunması halinde ise, araç sahibinden yeniden dilekçe alınarak aracın tescil kaydı üzerinde gerekli düzeltme işlemi yapıldıktan sonra durum ilgili vergi dairesine bildirilerek vergi kaydının açılması sağlanacaktır.

D-Çalınan Araçlar ile İlgili Motorlu Taşıtlar Vergisi Uygulaması

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 05.07.2003 tarihinden itibaren çalınan araçların tescil kayıtlarının silinmesi ve tescil kayıtlarının silindiğinin trafik tescil kuruluşlarınca ilgili vergi dairelerine bildirilmesi halinde; tescil kaydının silindiği tarihi takip eden dönemin başından itibaren Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununun 8 inci maddesi hükmü gereğince, bu araçlardan dolayı motorlu taşıtlar vergisi mükellefiyetleri bulunan kişilerin mükellefiyetleri sona erdirilecektir.

Sözgelişi, 24.8.2003 tarihinde hırsızlık nedeniyle bir aracın tescil kaydının silinmesi ve bu durumun vergi dairesine bildirilmesi üzerine çalınan araçtan dolayı MTV mükellefiyeti bulunan kişinin bu mükellefiyeti 1 Ocak 2004 tarihi itibariyle sona erdirilecek ancak araç sahibi 2003 yılının ikinci taksit MTV’ni ödemekle mükellef olacaktır.

Çalınan araçların bulunması halinde ise bu araçların tescil kaydı üzerinde gerekli düzeltme işleminin yapıldığının trafik tescil kuruluşu tarafından ilgili vergi dairesine bildirilmesi halinde tescil kaydının yapıldığı tarihten itibaren motorlu taşıtlar vergisi mükellefiyeti yeniden başlatılacaktır. Örneğin, 23.12.2003 tarihinde çalınma nedeniyle trafik tescil kaydı silinen bir taşıt aracı 16.11.2005 tarihinde bulunmuş ve aracın tescil kaydı üzerinde gerekli düzeltmenin yapıldığı trafik tescil kuruluşu tarafından ilgili vergi dairesine bildirilmiş ise önceden sona erdirilen mükellefiyet kaydı taşıt sahibi adına 1 Temmuz 2005 tarihi itibariyle yeniden açılacak olup 2005 yılının ikinci taksit MTV bulunan aracın sahibi tarafından ödenecektir.

Çalınma nedeniyle mükellefiyetin sona erdiği tarih ile mükellefiyetin başladığı tarih arasında geçen dönemler içerisinde motorlu taşıtlar vergisi tahakkuku yapılmayacaktır.

Hocam çok geçmiş olsun, Çok üzücü bir durum. Vede senin adınada üzüldüm. Umarım,herşeyi rayına oturtursun. Ancak trafik polisi felan olsa sorgulatırlar heralde plakadan kime ait olduğu vede telefon no'su felan. Yada Anons? Sonuçta statyum. Onca araba girip çıkıyo oraya neden seninkini çeksinler. Orasıda Soru İşareti yani.? Dediğin gibi çalıntı olma ihtimali yüksek şuanda. Binbir türlü insan geliyo statyuma daha ne tür ilginç şeyler görecez ya yazıktır gühahtır.Umarım kasko şirketin sana yardımcı olur. Çok büyük geçmiş olsun şimdiden, inşallah herşey yoluna girer.

Saygılarımla.

otoparkın içinde miydi aracınız, yani fişiniz var mıydı elinizde? yoksa ücretsiz otopark sistemi mi var orada yani otoparka bırakılan araç da güvende olamıyorsa ne yapabilir ki insan, anlayamıyorum bunu :( kaskonun önemi, iyi ki ihmal etmemişsiniz.

Geri