Aracımdaki sorunlar

ramazan58

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
1-)Ön torpidodan göğüsden gelen ses::

Araç rolanti de çalisirken bariz duyulan bir ses geliyor elimi torpidonun herhangi bir yerine koydum anda gidiyor elimi çekince yeniden başliyor sadece rolantide degil yolda giderken de bu oluyor çok rahatsız edici bi ses çözümu nedir acaba ??

2-)İçeri çok ses alması::

Rüzgar sesini geçdim motor sesi içeriye çok geliyor arkada oturan lar için bu ses daha fazla ama bu egzozdan geliyo gibi bunu nasil düzeltebiliriz kısa yoldan çözümü nedir ??

3-)aracı kaldirirken çok titriyor sanki stop edicek gibi oluyor bu sadece bende degil bi kaç kişi daha denedi çoğunda oldu rolantide calisirken tir tir titriyor cözümu nedir ??

4-)vites 2 geçme
3 ten 2 veya 1 den 2 ye atarken sanki bi engel var ama zorladimi giriyor sanki oraya bisey sıkışmıs zor giriyor vites çoğu zaman böle hissettiriyor soğuk havadan degil büyuk ihtimal 1-2 aydan beri böle çözümu nedir sizce ??

Baya soru sordum kusura bakmayın tek tek konu açmak istemedim hepsini bi anda verim isdedim şimdiden yardimlariniz için teşekkürler.

1-torpido gevşektir kapağına sünger yapıştırın boşluğu alın
2-Çok ses alması 8 valf belli düzeyde illaki alır ama egzoz manifoldunu kontrol ettirin tam oturmadımı çok bağırır araba.
3-Rolantiyi az yükselttirirseniz titreme kalmaz eğer rolanti normal olduğu halde titriyorsa motorcuya gösterin. Conta yanması, Buji Ateşleme problemi vs. olabilir.
4-Vites geçişleri özellikle 1.vites soğuk havalarda motor ısınana kadar zor geçer. Vites düşürürken belirli hızda azaltma yapamazsanız zor geçer zaten hızını düşürerek vites düşürün.

Geçmeyecek sorunlar değil

Torpido derken ön göğüsden herhangi bi yere elini bastirınca gidiyor ama çekince tekrar başliyor
Bu arada verdiğin bilgiler için teşekkür ederim

1 den 2 ye atarkenki sorunun soğuk havayla ilgisi yok ha soğuk havasının geçişlere etkisi varmı var.
2. vites bazı 1.vitesler gibi değildir yavaşlamanın bir etkisi olduğunu sanmıyorum şanzıman problemi gibi geliyor bana.

Torpido vidaları gevşemiştir. İyi bir elektrikçiye gidip göğüs vidalarını sıkmasını talep et

Tamam tesekkur ederim
Şu vitesin 2 ye gecmemesi hakkinda bişeyler okudum lpg hortumlari felan engel olabilir ve hortumlara zarar verebilirmiş bu doğrumudur acaba

Hin duymadım böyle birşey mantıklı da gelmedi bana.
Şanzuman yağını kontrol ettirip şanzumancıdan bilgi al kardeşim

Şu ön göğüsden gelen ses kesilmedi bi kaç forumda okudum(( hoporlerin ordaki vidalari sıkdım )) tarzında söylemler var gevsekde vida kalmışdır felan onlari nasıl tesbit edebilirim ses çoğunlu rolantide sol tarafdan şöferin oldu kısımdan geliyor bu vidalari nasıl bulup sıkabilirim

Geri