Arka Emniyet Kemeri Takılı Değil

_qokhan_

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Sevgili dostlar;
Seyir halindeyken arka Koltuklar boş olduğu halde, Arka Emniyet Kemeri Takılı Değil uyarısı veriyor. Muhtemelen kabloda kısa devre var yada başka bişey. Bu durumu tecrübe eden var mı ?

Benim ekranda da sürekli 0 emniyet kemeri takılı diye yazıp duruyor. Hiç de üzerine düşmedim. :)

Sevgili dostlar;
Seyir halindeyken arka Koltuklar boş olduğu halde, Arka Emniyet Kemeri Takılı Değil uyarısı veriyor. Muhtemelen kabloda kısa devre var yada başka bişey. Bu durumu tecrübe eden var mı ?[/QUOTE

Merhaba , koltuğun üzerinde herhangi bir ağırlık yapan eşya varsada yapabilir.

Sevgili dostlar;
Seyir halindeyken arka Koltuklar boş olduğu halde, Arka Emniyet Kemeri Takılı Değil uyarısı veriyor. Muhtemelen kabloda kısa devre var yada başka bişey. Bu durumu tecrübe eden var mı ?[/QUOTE

Merhaba , koltuğun üzerinde herhangi bir ağırlık yapan eşya varsada yapabilir.

Yok hocam, koltuk boş. Dın Dın ötüyor ve kadranda uyarı veriyor. Muhtemelen kısa devre var yada sensör bozuk, arka koltuk sökme tecrübesi olan paylaşırsa kontrol edeceğim. Son çare uyarıyı iptal etmek olacak. Can sıkıcı bir hale dönüştü.

Benim araç 2016 icon. Arka koltukta sensör var mı? Önde sensör var diye biliyorum. Arka tarafta kemer takılı değil diye gösteriyor ama birisi takılıp geri çıkarılınca sesli ikaz vermeye başlıyor.

Benim araç 2016 icon. Arka koltukta sensör var mı? Önde sensör var diye biliyorum. Arka tarafta kemer takılı değil diye gösteriyor ama birisi takılıp geri çıkarılınca sesli ikaz vermeye başlıyor.
Merhaba.
Arka koltukta sensör yok. Emniyet kemeri tokasında sensör var. Çıkarınca o ikaz verdiriyor.

Arka kemerlerden bir tanesini takın yola çıkın. Bunu tek tek tüm tokalara yapın. Hangisi seyir halinde takılıyken yine uyarı geliyorsa o tokada arıza var demektir. Muhtemelen ya kablosu kopmuştur, ya da iç mekanizmasında sorun vardır.

Arka kemerlerden bir tanesini takın yola çıkın. Bunu tek tek tüm tokalara yapın. Hangisi seyir halinde takılıyken yine uyarı geliyorsa o tokada arıza var demektir. Muhtemelen ya kablosu kopmuştur, ya da iç mekanizmasında sorun vardır.

Cevap için teşekkürler. Deneyip dönüş sağlayacağım.

Geri