Balansmı ? Diskmi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ROADFOX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
Epey oldu balata değiştireli hani olsa o zaman olurdu diyorum diske zarar....yeni başladı 90-dan sonrası frenlemede epey bir titreme oluyor.Balans desem düz yolda 90-110 arası titreme yapar benim bildiğim ki öyle bir tepki yok....aklımada başka birşey gelmiyor sizce nereye baktırayım dostlar geçen haftaya görede epey arttı titreme olayı bir yerleri dağıtmadan çözmem lazım mevzuuyuhımm

​değerli ve en az masraflı görüşlerinizi beklemekteyim:)

Balata değişimi ve disk tornası. En pratik ve ucuz yolu. Hatta artık aracın üzerinde torna ediliyor ve hiç balans yalpalama yapmıyor. Geçmiş olsun.

Diskler gitmiş başkan, balatayla beraber değişecek, geçmiş olsun...

Diskler gitmiş başkan, balatayla beraber değişecek, geçmiş olsun...

​e balatalar daha 1000 km görmedi ya:(bitireyimde öyle değiştireyim bari....

Abi riske atma 30TL falandır balataların takımı.
Diskleride tornaya enaz 50 vereceksin. Ortalama 100 TL de diskler zaten.
Bence disk+balata değiştir.

Geçmiş olsun

diskler sıcakken suya girdiyse yamulup yalpa yapıyorlar. diğer türlü balata değişiminde usta anlardı mevzuyu. aşağı yukarı 30 kaada diskleri torna ettirirsin. söktürünce balatalara bir bak, eğer sıkıntı yoksa, zımparala ve tak balataların yeniyse, sıkıntı olmaz. Balataları bozmadan bir an önce git tamircine.

Ohoo ben gittim 100 lira verdim yeni disk takım aldım. Torna işi nerede nasıl yapılıyor?

herhangi bir tornacı yapabilmeli. ama dikkat et yeni tezgahta bağlasınlar. biz toyota servisine ve forda tanesi 20 tl den yapıyoruz. samsun'da. fakat piyasaya iş yapanlar çiftini 30 a, en kötü 20 ye yaptırıyorlar. araç üzerinde de yapılıyor ama pek sağlıklı değil.

disklere müdahale etmezseniz elinizdeki yeni balatalardanda olursunuz. balata değişimden ustanızın bunu fark etmesi lazımdı.

Disklerde bozulma olmuş eğer uzun yol yaparsanız ve aracınız yüklü olursa bu sallanma aşırı derecede artar ve fren tutma oranı azalır.
En temizi bir takım disk bir takımda balata alıp takın derim mis gibi olur.

Geri