Benzinde boğuluyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan furky
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

furky

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar 99 rte clio var 1.6 8v 90hp olan araç benzinde iken 3500-4000 devir arası boğuluyor kerkiniyor yalnız lpg de hiç bir sorun yok araç lpg de daha performanslı gidiyor benzini bp 95 oktan alıyorum arkadaşın biri 97 oktan kullanmamı önerdi ondan olabileceğini söyledi olabilir mi? bu motorların fabrika önerisi kaç oktan? sebebi nedir?

Merhaba arkadaşlar 99 rte clio var 1.6 8v 90hp olan araç benzinde iken 3500-4000 devir arası boğuluyor kerkiniyor yalnız lpg de hiç bir sorun yok araç lpg de daha performanslı gidiyor benzini bp 95 oktan alıyorum arkadaşın biri 97 oktan kullanmamı önerdi ondan olabileceğini söyledi olabilir mi? bu motorların fabrika önerisi kaç oktan? sebebi nedir?

95 oktan benzin kullanmanı tavisye ederim fabrikasyonda 95 diyor bu araçlar benzini çok seçiyor 97 oktan atmanı tavsiye etmem... Boğulma olayına gelince boğaz kelebeğinden yada rolanti valfinden kaynaklı sıkıntı olabilir ustaya baktırmanda faydalı olacağı kanaatindeyim...

Sübap ayarından olabilir diyerek sübap ayarı yaptılar ve boğaz kelebeğinide temizledi içindeki benzini bitirip 97 oktan benzin ile enjektör temizleyici koy dedi usta hala boğulma sorunu var bakalım içindeki benzin bittikden sonra 97 ile çözülecek mi

Benzin pompası ve benzin filtresini kontrol ettirin.

Sübap ayarından olabilir diyerek sübap ayarı yaptılar ve boğaz kelebeğinide temizledi içindeki benzini bitirip 97 oktan benzin ile enjektör temizleyici koy dedi usta hala boğulma sorunu var bakalım içindeki benzin bittikden sonra 97 ile çözülecek mi

Enjektör temizleyici ilaç ile 97 oktan benzin atmanı tavsiye etmem daha öncede söylediğim gibi çok seçici araç bu konuda benzin olayında sonrasında umarım pişmanlık yaşamassın boğulma subap ayarından olmaz onda sadece öncelik olarak yakıt değeri oynar arkadaşın dediği gibi benzin pompasında da sıkıntı olabilir sağlam ustaya göster...

Bana göre sorun;
İlk benzin pompasından (aşırı gaza basmada basınç az geliyor olabilir mi)
Yada Enjektörlerden gibi sanki

Geri