bu ikaz lambası otomatik şanzımanın mıdır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan serat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

serat

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
bugün otomatik megane coupeyle yokuş çıkarken bu lamba yandı araç baya çekişten düştü hissettim bunu gaza yüklendiğim halde düz yolda devir 1500-2000 civarlarındaydı. ardından aracı stop ettim ve tekrar çalıştırdım ikaz lambası yanmadı ve araç normal şekilde seyretti. ne yapmam gerekir sizce iyi haberlerinizi bekliorum ((:

Ekli dosyayı görüntüle 6851

Otm şanzıman ıkazı olabılır... geçici koruma veya arızda yanar... sık sık yanarsa veya devamlı yanarsa, iş buyumeden otm.şanz.ustasına baktır, cıhaza bağlat... zamanla bakım kullanım hatalarından sorunlar çıkmaya başlayabılıyor..az-çok masraf açabılır... umarız senınkı geçici durumdur, dıkkatlı ol yınede.. belkı yağ-conta-fitre sorunu olabılır... :eyv
yanınca arabayı stop ettir parka al vitesi bıkaç dakıka, dinlensin, restelesın kendını sıstem.... sonra çalıştır, sönmüşse devam et yola... :cool:
benım merco-vaneoda sıksık yanıyodu, baktım masraf buyucek, sattım, bidahada otm yaklaşmıyom... :cool:

Son düzenleme:
bilal bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler napcağımı bilemedim ankarada hangi ustaya götürsem göstersem acaba? bilgisi olan varsa söylerse sevinirim

Angara ekibi yakında bilgi verır... sizde bakın soruşturun bildik ustalar kanalıyla... aciliyet yoksa-ikaz yanmıyorsa, bayram sonuna kadar idare eder... arabayı zorlamadan kullan...cıhaza bağlanırsa genelde arıza kodları çıkar, ona göre mudahale olur, ustanın cıhazı yoksa sakın elletme, yap boz olmasın... arızayı buyuturse 2.000.tl den başlar iş ona göre... yani şuan için ciddi sorun yoksa belkı ufak bişidir... yağ eskımesı-azalması veya alt kapak conta/filtre eskımesı olabılr... usta ıyı olsun, sakat ve pahallı iştir otm.şanz.işi... :)

Son düzenleme:
muhtemelen basınç arızası mevcut.cihazı bağlatıp arızanın sebebını öğrenebilirsiniz..şayet basınç elktrovana kaynaklı arıza ise 500 tl civarı yaptırabılırsınız.
not: otomatık vıtes araçlarda arıza halınde araç 3. viteste kalır.buda en yakın servıse kadar gitme olanağı sağlar.(bu bir özelliktir)..tabi arıza çeşidine görede arkadaşın yaşadığı gibi kontak kapa-aç yaptıktan sonrada arızayı resetler..ama geçici arıza olarak beyin hafızasında tutar..

İstanbul yolunda Acity yan sokakta fazlı usta var ona ugra halleder. Oyle 500 e filan elektro vana degısımı cok fazla , ben Laguna II mınkını 150 tl ye degistirtmistim. Ustam iyidir. arızalı olanı degistirmisti , ona neden ciftini değiştirmedin diye cıkıstıgımda bana paran coksa digerinide degistireyim demişti... Değiştirdikten sonra 3 yıl kullandım o aracı satmadan bir daha hic arıza vermemisti....

Genelde elektro vanaları çift değiştirmek isterler hiç gerek yokken. Tamamen duygusal :)) Bilgilerinize...

ankara-mais bana 1280 tl hesap çıkardı bugün gittim. 2 elektro vana değişimi manyetik kaptör ve manyetik kaptör kablosu ve işçilik. elektro vanaları takmayın dedim ve sadece mayetik kaptörü taktırmak istedim. bu arada manyetik kaptör kablosu manyetik kaptörden daha pahalı:D dedim kabloyu takmayın eski kablosunu takın falan onlar da bu parça güncellendi uyum sağlamaz dediler ve sonuç olarak manyetik kaptör + kablo + işçilik totalde 320tl para ödedim.