Bunlar nedir? Bir anlam veremedim

cehennemli

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
LPG kiti gibi duruyor sanki.. enteresan.

ama egzosa bağlı bir parça :S ne işe yarıyorsa? aradım taradım bulamadım.. meraktan ölecem.. diceksin arkamdan meraktan gitti die :D

Değişik bir sistem bende çözemedim...

hmmm, sanırım bir fikri olan ya da bir bilen yok????

Bu Bildiğimiz Turbo Olması Gereken Tüm Tertibat Var Üzerinde Ama Enteresan Neden Böyle Cins Bir Yere Uygulamışlar, Daha Rahat Hava Alması İçin Felan'mı :soru

Edit; Bir Resimli Anlatım Yapmaya Çalışayım 1 Dakika
hihi

Son düzenleme:
Şimdi Bu %99 Benim Düşünceme Göre Turbo ve Büyük İhtimalle Bu Tip Araçlarda Motor'da Boş Yer Bulunmadığı İçin Böyle Bir Yere Koymayı Akıl Etmişler, Şimdi Resimde Göstereceğim Araç Bi-Turbo Sistemi Bulunan Bir Araç;

1- ) Turbo Egzoz Salyangozu; Bu Parça Normal'de Egzoz Manifolduna Bağlıdır Ancak Dediğim Gibi Yer Olmadığı İçin Büyük İhtimal İle Buraya Koymuşlar, Yine Aynı Şey Fark Yok, Pistonlardan Çıkan Gaz Buraya Gelir ve Egzoz'dan Atılır.

2- ) Turbo Gövdesi; Turbo Şaftının Yataklanmasını Yapar, Salyangozları Bir Arada Tutar ve Yağlama Yapar, Buraya Gelen Borulardan'da Yağ Geçiyor Büyük İhtimalle.

3 - ) Turbo Emme Salyangozu; Hava Filtresinden veya İntercooler'den Gelen Hava Buraya Gelir, Fazla Bir Sıcaklığa Maruz Kalmadığı İçin Aliminyum'dur.

%99 Demiştim, Kendim %100 Yaptım :eyv

Son düzenleme:
Bende aynı şeyi söyledim ,sakal da var ama inandıramadık :D

Şimdi Bu %99 Benim Düşünceme Göre Turbo ve Büyük İhtimalle Bu Tip Araçlarda Motor'da Boş Yer Bulunmadığı İçin Böyle Bir Yere Koymayı Akıl Etmişler, Şimdi Resimde Göstereceğim Araç Bi-Turbo Sistemi Bulunan Bir Araç;

1- ) Turbo Egzoz Salyangozu; Bu Parça Normal'de Egzoz Manifolduna Bağlıdır Ancak Dediğim Gibi Yer Olmadığı İçin Büyük İhtimal İle Buraya Koymuşlar, Yine Aynı Şey Fark Yok, Pistonlardan Çıkan Gaz Buraya Gelir ve Egzoz'dan Atılır.

2- ) Turbo Gövdesi; Turbo Şaftının Yataklanmasını Yapar, Salyangozları Bir Arada Tutar ve Yağlama Yapar, Buraya Gelen Borulardan'da Yağ Geçiyor Büyük İhtimalle.

3 - ) Turbo Emme Salyangozu; Hava Filtresinden veya İntercooler'den Gelen Hava Buraya Gelir, FAzla Bir Sıcaklığa Maruz Kalmadığı İçin Aliminyum'dur.

%99 Demiştim, Kendim %100 Yaptım :eyv

Gayet guzel açıklama olmuş:bravo bildigimiz turbo bunlar ;)

eksozdan turbo neiş ne mantık acaba... :cool:

Geri