Captur Araç Muayenesi - Muayene Tarihine Dikkat !

ttezer

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Aracım ilk muayenesine gidecek nasipse...

2013'ün Mayıs ayının 24'ünde sıfır olarak aldığıma göre İlk Muayene Geçerlilik Süresi 23 Mayıs'tır diye düşündüm. Ona göre plan-program yaptım. TÜVTURK'ten 24 Mayıs'a randevu alındı.

Herşey normal diye düşünürken aracın muayene tarihine bakmak aklıma geldi. Ve mutlu son !

Aracım İlk Muayene Geçerlilik Süresi 15.04.2016

Bingo !....

Aracı 1 aydır muayenesiz kullanıyormuşum meğerse ...

Panik içinde araştırdım acaba hatamı var diye ruhsatta... Hata yokmuş. Anladığım kadarıyla yurtdışından gelen ithal edilen araçların Türkiye gümrüğünden çıkış tarihi dikkate alınıyor.

Nacizane tavsiyemdir...Aracını sıfır alanlar bi baksınlar

captur araç muayenesi başlığına istinaden yaziyorum.

bu durum tüm araçlarda böyle. sadece reno da değil

Uyarınız için teşekkür ederiz.:eyv

Paylaşım ve uyarı için teşekkürler.

Aynı durumu şirket aracının muayenesinde yaşamıştım. Aracı aldığımız tarihi baz almıştım meğer 1 ay önce muayenesi gelmiş.Çok az bir fark ile muayenesini yaptırmıştık.

Hatırlatmanız sayesinde diğer arkadaşlar buna dikkat eder umarım :)

Bizim Captur'da 25 haziran 2013 çıkışlı, muayenesi bugün bitiyordu, oğlum geçen hafta ayın 12 sinde gidip yaptırdı...

Uyariniz icin Teşekkürler....:eyv

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2015 Mart ayı çıkışlı

Daha var hemen hemen 2 yıl

Cezalı da olsa hayırlısı ile muayeneyi atlattık...

Araç muayenesinde şase numarasına bakıyorlar. Bizim araçlarda şase numarası stepnenin altında imiş :) Hiç stepneyi kullanmadığımdan nasıl söküldüğünü de bilmiyorduk öğrendik bahaneyle... Stepnenin üstündeki krikoyu çıkartıyoruz onun altında plastik vida var büyükçe... Onu plastik vidayı sökünce stepne yerinden kalkıyor...

Not: Amacım ukalalık yada çok bilmişlik değil. Burada çok değerli üstat ve arkadaşlar var %100 ... Naçizane benim gibi bilmeyenlere/yeni öğrenenlere küçük tüyolar vermek istedim sadece...

Geri