• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

otoahmet

Clio 1.2 75 bg Rölanti Dalgalanması Acil Yardım...

Ateşleme bobinini kontrol ettirecek inanir misiniz birtane usta bulamadim adamlar artik o kadar isten kacar olmus ki bu arabalarin bobin kontrolü olmaz direk degistirceksin diyen oldu baska bir uste da en son kompresyona soktugum bu arabanin bobinin de sikinti yok sikinti olsa surekli sana bu sorunu yaratir yada tekler birsey olur diyodu anlamadim gitti. Araba cok az su eksiltiyor buji islaniyor diyen olmustu acaba oraya mi kaciriyor . Ankara bolu bu civarda bizim araclardan anlayan gozu kapali birakabilecegimiz usta var midir acaba .

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım benim şu şekilde bir sıkıntım var

arabam 49 binde ben yaklasık 17 bin km önce lpg taktırdım atiker gold obd 2

benim sıkıntım ilk marşa bastığımda bir iki saniye geç alması ve 1500 devirlerde çalışıp belli bir süre o şekilde kalıyor sonra yavaş yavaş devir düşüyor bu esna da araç sabit çalışıyor belli bir süre sonra asıl mesele devir dalgalanması ve egzoz da bariz sallantı başlıyor ki bu sallantı oturduğum koltuktan rahat hissediliyor ve bu beni çok rahatsız ediyor . Gitmediğim usta kalmadı boğaz kelebeği temizlettik kalibrasyon yapıldı sensörler temizlendi .

Hatta en son kompresyon testine soktum acaba subap mı yaktık ne ettik diye sapasağlam çıkmış ustanın demesine göre . Egzoz sallantı olayına her sensörü temizledim ama geçmedi dedi .

Ustanın bana tek dediği 3 4 gün orda durmuştu araba ne zaman çalıştırsam bujilerin ıslanıyor dedi çözümü dedim lpg ci ye götürcez dedi götürmüş lpg ci ye abi bunun biseyi yok demisler . Sabah geç alma olayı bundan mıdır bilinmez bu rölanti olayi lpg de rahatliyor benzinde daha da artiyor ve bazen kalkislarda ve 2. Vites sabit devir gitmeye çalıştığımda arabada yığılma oluyor sanki ileri geri yapıyor ama bunu her zaman yapmıyor dedigim gibi.

çözemedim gitti servise gideceğim lakin işimden fırsat bulamiyorum ve yetkili servis benim derdime çözüm olabilir mi gerçekten artık ne yapacağımı şaşırdım.
Selam aleyküm senin sorununu biliyorum bana özelden yaz kardeşim fotoğraf atıp neyi değiştirmen gerektiğini sana yazacağım numaram 05522413668

Patron bunun bir çok sebebi olabilir. Herkesin dediği gibi boğaz kelebeği, rolanti motoru vb. ama rölantı dalgalanması yapan bir sorun daha var o da ilk çalıştırdığımda zor çalışıyor dediğin için benzin basınç regülatörüne de bir baktır derim.