Merhabalar selamlar aracım 2015 Clio 1.2 TCe icon paket 90bin kmde. Aracımda hesaplamalarıma göre 1000km'de 450-500 ml yağ eksilmesi gerçekleşiyor. Bir ustayı aradım motor yapılacak 120bin lira masrafı olur dedi. Renault kullanım klavuzunda bu miktarlara normal demiş fakat chatgpt ile detaylı analiz yaptırdığımda tamirat sürecini yazılım olmazsa segman değişimi onunla da çözülmezse komple motor değişimi şeklinde söyledi.
Bu sorunu yaşayıp da Ecu yazılım güncellemesi ile çözen oldu mu acaba ? Güya demesine göre yazılım emme manifoldu basıncını arttırarak yağ eksilmeyi kabul edilebilir sınırlara çekiyormuş. 1000 kmde 600-700 eksilten araç 100-200 civarı eksiltiyormuş .
Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim. Aracı satmak istiyorum fakat kimseye sorunlu mal da vermek istemiyorum.
Bu sorunu yaşayıp da Ecu yazılım güncellemesi ile çözen oldu mu acaba ? Güya demesine göre yazılım emme manifoldu basıncını arttırarak yağ eksilmeyi kabul edilebilir sınırlara çekiyormuş. 1000 kmde 600-700 eksilten araç 100-200 civarı eksiltiyormuş .
Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim. Aracı satmak istiyorum fakat kimseye sorunlu mal da vermek istemiyorum.