• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

otoahmet

Clio 4 1.2 TCE Yağ Yakma Sorunu

RossimaNga

Kayıtlı Üye
67-Zonguldak
Merhaba arkadaşlar sizlere yağ yakma ile ilgili danışmak istiyorum. Bende 2013 model otomatik 1.2 TCE İcon clio var. Arabada zaman zaman mavi duman atma , yağ eksiltme (1000 kmde yağ bitiyor nerdeyse ) ve sadece bir bujide uç kısmında yağlanma mevcut .Buji yağlandığı ve kuruduğu için ateşleme yapamadı ve yolda sorun çıkardı. Bujileri değiştirdim düzeldi.
Usta Ankaradaki ustalara felan sorduğunda 1.2 TCE motorun bunları yaptığı motor açılsa da randıman vermediğini söylediler. Onların tavsiyesi sandık motor oldu.Sandık motor fiyatları da 250 Bin TL. işçiliği felan derken 300 bini geçiyor. Motoru hiç açtırmadım dolayısıyla sorunu kesin olarak bilmiyorum henüz. Segman kırma ihtimali de var sanırım conta da yakmış olabilir.

Benim sormak istediğim ben arabanın motorunu yaptırsam onların da dediği gibi gerçekten randıman vermez yeniden tekrarlar mı ? Yoksa herhangi bir sorunla karşılaşmam mı kısa vadede. Sizler de karşılaştıysanız paylaşırsanız sevinirim.

Geri