• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Musa Obalı

Kayıtlı Üye
45-Manisa
Arkadaşlar merhaba, bu forum işlerinden açıkçası pek anlamıyorum konuyu yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın ilk kez bir forum sayfasında bilgi alışverişinde bulunuyorum diyebilirim.

Mevcut aracımı artık değiştirmem gerektiği kanaatindeyim.
(2004 sedan 1.4 clio symbol expression)

Yeni aracı clio 4 almak istiyorum malum hem günümüz ülke şartlarında beni hem yürütme hem de bakım maliyetleri konusunda üzmeyecek olması hem de dönemine göre tasarımının hala daha genel kabul görülebilir bir seviyede olması, ancak motor seçeneklerine baktığımız zaman kendim için mantık olanın hangisi olduğu konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var.

Aslında 1.5 motorun verimliliği ve kronik problemlerinin pek olmayışı mantıklı ama kullanım ve bütçeye baktığımız zaman 1.5 ve 1.3 tce motorlar beni aşıyor. geriye kalan seçenekler ise 1.2 atmosferik ve 0.9 tce motorlar ama çevremdeki insanların söylemleri beni 2 motor arasında bir hayli düşündürüyor.

1.2 araç için çekmez yolda üzülürsün, pişman olursun üzülürsün, rampalarda seni çok yorar tarzı şeyler söylüyorlar,
0.9 araç için ise 3 silindir düşük cc belirli bir kilometreden sonra motor ister araba ve tamiri yok sandık motor alman gerekiyor tarzında şeyler duyuyorum.

Tabi ki insan 1.5 ya da 1.3 almak ister ancak bazen şartlar bellidir ve imkanlar insanı kısıtlar.

Kullanım şeklim şu şekilde haftanın 5 günü çalışıyorum ve her gün yaklaşık git gel 30-35 km yol yapıyorum, yılda belki 2-3 kez şehir dışına uzak yola gidiyorum.
mevcut aracımdan rampalarda çok memnun değilim 22 yaşında araba eski nesil km olmuş 310 bin araba artık yorgun bu yüzden pekte bir performans beklemek zaten doğru değil ancak 1.2 atmosferik alırsam mevcut araçtaki gibi sıkıntılar çeker miyim? Sanayide bazı ustalar 1.2 16v al şuan kullandığın araç gibi sıkıntı çekmezsin hem bakım olarak sıkıntı yaşamazsın diyorlar ama sizce doğru mu?
0.9 araç için pek öneren olmadı açıkçası 160 bin den sonra motor ister diyen de oldu çok fazla titreşim var rahatsız eder diyen de oldu bakım konusunda üzer diyen de oldu.

Sizce benim gibi standart bir kullanıcı için en mantıklı motor seçeneği hangisi?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ayda ortalama bin kilometre yılda en az 12 bin kilometre yol yapacaksınız. Ben sizin yeriniz de olsam öncelikle cebimde ki paraya en genç ve en az yakacak aracı almaya bakardım... Çünkü bundan 3-5 yıl önce bende dahil olmak üzere motora bakardık, sorun varmı diye bakardık ancak günümüzde ilk sırada artık yakıt tüketimi var. Eğer bu günlük 25-30 kilometre şehiriçi ağırlıklı yapılacaksa ben 1.0 motor alırdım. Başta da söylediğim gibi en önemli kriter genç olması... Ne kadar genç araç o kadar az sıkıntı.

Geri