• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

CLİO 4 0.9 TCE YOĞUN SU EKSİLTME

ArdaSolmaz

Kayıtlı Üye
41-Kocaeli
Öncelikle iyi günler herkese, 2012 model 0.9 tce clio 4 kullanıcısıyım aracımda yoğun şekilde su eksiltme var fakat motora giren ve çıkan hortumların hiç birinde kaçak vs yok. Genleşme kabını yeni değiştim yağ bakımı yaptırıp kılcal bir çatlak olabilir diye fakat eksiltme devam etti. Bakımdan önce eksiltme vardı fakat su damlatma yoktu bakımdan iki gün sonra aracın altından damla damla damladığını gördüm aklıma genleşme kabından kaçıramayınca başka bir yerden basınç yapıp kaçırdığı geldi bende kalorifer peteğinde bir tıkanıklık olabileceğini bu yüzden suyun dönemediğini düşündüm gidip peteği temizlettim peteği temizlettikten sonra dört gün boyunca takip ettim bu sefer hiç bir damlatma veya eksiltme görülmedi fakat o zamana kadar kaloriferi hiç açmamıştım. Dün istanbuldan dönerken açmam gerekti ve açtım yoğun şekilde antifriz kokusu geldi bende kenara çekip yine suyu kontrol ettiğimde yine tamamını eksilttiğini ve damlattığını gördüm damlatma tam motor korumasının 2 karış gerisinde ama liftle kaldırıp baktırmadım. Benim düşüncem peteğin bir yerinde çatlak olması sizce sorun ne yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Motor yağıyla su asla karışmıyor sürekli kontrol ediyorum, blokta görünen bir çatlak yok köpürme vs. yok, egzozdan beyaz duman veya egzozdan buharlaşma su gelme vs. durumda yok.

Kalorifer musluğu olabilir, genelde o kacirabiliyor.

Geri