clio 4 tce 0.9 klima açılıp kapanıyor

akaahmet21

Kayıtlı Üye
07-Antalya
Merhabalar. Aracım 2013 model icon clio 4 0.9 tce. Klima kompresörü 2 gün önce değişti fakat seyir halindeyken ara ara klimanın kapanıp açıldığını hissediyorum çünkü gelen hava bazen ılıklaşıyor veya soğuyor. Park halindeyken de mesela frene bastığımda veya ayağımı frenden çektiğimde veya bazen debriyaja bastığımda yine aynı şekilde klimanın kapandığını kompresörün devre kestiğini hissediyorum net bir şekilde. Kısa bir süre sonra kendi tekrar açılıyor. Aracın sesi değişiyor çalışmaya başlayınca. Sebebi ne olabilir. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Normalde klima devamli devrede olmaz, ara ara durup devreye girmesi normal. Ancak cok kisa araliklarla bunu yapiyorsa klima gazi azalmis olabilir.

gazı da yeni basıldı hocam. Kısa aralıklarla yapıyor.

Kabinde havalandirma tarafinda sicaklik ölçen bir eleman olacak, o sıcaklığı düzgün okuyamiyor olabilir. Başka da aklima birsey gelmiyor.

kendi kendime test ettim sanki frene basınca yapıyor bunu. Bazen ilk frene bastığımda yapabiliyor bazen de ikinci veya üçüncü kez frene bastığımda yapıyor. Chat gpt ye sorduğumda bu bir koruma mekanizması olabilir. Frene basıldığında voltaj düşüyorsa bundan dolayı klimayı kesiyor olabilir diyor ama tabi bundan anlayan birini bulmak mesele.

Benim aracım 2015 megane 3 dizel otomatik bende de klima ara ara devreye girip çıkıyor fan hızını son kademeye getirdiğimde devreden çıkmadan çalışıyor bir arıza olduğunu zannetmiyorum.

Benim aracım 2015 megane 3 dizel otomatik bende de klima ara ara devreye girip çıkıyor fan hızını son kademeye getirdiğimde devreden çıkmadan çalışıyor bir arıza olduğunu zannetmiyorum.
onu da denedim. Fanı sona aldığımda da aynı şekilde devam ediyor.

Evaporatör üzerinde bir sıcaklık takip sensörü var, eğer buzlanma noktasına yaklaşırsa beyine sinyal göndererek kompresörü devreden çıkarıyor, evaporator sıcaklığı tekrar yükselince yine açıyor. Özellikle araç içi çok sıcaksa sizin dediğiniz gibi senaryolar yaşanıyor, bir süre sonra araç içi ideal sıcaklığa geldiğinde bu kesintileri hissetmiyorsunuz.

Geri