Clio 2 El freni nasıl sıkılır acil yardım :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan elf357
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

elf357

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
s.a arkadaşlar clio 2 1.5 dci aracım var artık el freni tutmuyor nasıl sıkabilirim ?

aracın lift ile kaldırılması lazım telin gergin olması için .
El freni önemli mevzu bunu kendiniz değilde bir ustaya yaptırın

El freninin altında somun var ordan ayarlanıyor ama senin arka kampanalar bitmiştir veya ayar istiyordur...

Kardeş; arka frenlere ayar yaptirmadiğin sürece frenden ve el freninden randuman alamazsin. Yani el fren ayari için öncelik arka fren ayari aksi takdirde somundan ayarlatirsan balatan ve kampanan tahrip olur.

Kardeş; arka frenlere ayar yaptirmadiğin sürece frenden ve el freninden randuman alamazsin. Yani el fren ayari için öncelik arka fren ayari aksi takdirde somundan ayarlatirsan balatan ve kampanan tahrip olur.

Büyüksün....:bravo

balataların bıttıgını sanmıyorum daha 10 bin km yol yaptım ama benım oglan arabayı kaçırınca herhalde el freni çekip salakça işler yapıyor bu balatadan degılde telden olabilir diye düşünüyorum

tel olamaz el fren telleri kolay kolay uzama yapmaz balata ve frn ayarlarınıza mutlaka baktırın kesin ve etkili çözüm

arka kampana açılıp bakılacak değil mi? sprayle temizleyip ayarı yapılıyor bu şekilde heralde.. bu işlemi kaç binde yaptırmamız lazım... genel bakımdamı?

Esasen benim tavsiyem her bakimda bakilmasi sonuçta fren. Ayrica parça ömrünü uzatmak için ve ön fren balatalarinin daha uzun ömürlü olmasi açisindan tavsiye ederim

teşekkürler

Geri