Clio 2020 Vites kolundaki boşluk ve sürüş konforu

fermat

Kayıtlı Üye
44-Malatya
Merhaba arkadaşlar. 2020 model Clio Touch 0.9 TCE ile ilk Renault aracımı aldım. Öncesinde 2006 VW Polo manuel kullanıyordum. Clio'da vites kolunda 2 cm kadar boşluk var. Vitese atınca da bu boşluk kendini hissettiriyor. Viteslerde herhangi bir titreme yok ama Polo'nun vites kolu/geçişleri ile mukayese edince sürüş konforu bir hayli düşük hissediyorum.
Böyle bir durum yaşayan var mı?

Kendi soruma cevap yazayım; belki birileri mukayese ederek benzer durumu yaşar diye.
VW'nin manuel vitesli araçlarında vites kolu neredeyse boşluksuz. Ancak Renault Clio'da vites kolunda 2 cm kadar boşluk var. Yetkili serviste ustaya sordum, normal bir boşluk dedi. O anda serviste bulunan aynı model başka arabadaki vitesi kontrol etmemi tavsiye etti, çok ilginç bir şekilde Clio'da bu kadar vites boşluğunun standart olduğunu gördüm.

Merhaba
Araç Clio 4 diye tahmin ediyorum. Vites kolundaki boşluk, kaputu açtığınızda şanzıman kumandasını hareket ettirebiliyor mu? Eğer şanzıman kumandasını verdiğiniz hareketi alabiliyorsa, boşluk şanzımandadır. Eğer verdiğiniz hareket şanzıman kumandasını hareket ettiremiyorsa, vites mekanizmasının içindeki kauçuk parçaların zamanla aşınmasından kaynaklanıyor. Boşluk ve titreşim birlikte mi var acaba?

Geri