Clio 4 1.5dci vites geçmeme sorunu.

Emcekare1453

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,
Benim aracım clio 4 1.5 dci araç bir kac haftadır vites sorunu yaşatıyor. 1. Vitesten 2.vitese atacagim zaman devir 2-3bin arasında oldugu halde takılı kalıyor. Bildiğiniz takılı kalıyor zorlasam kırışacakmış gibi. 3. 4. 5. Viteslerde sıkıntısız geçiş sağlayabiliyorum fakat 2.vitese geçmiyor. Bunu her zaman yapmıyor. Renault servisine götürdüm adama anlattım ve test sürüşü yaptık. O zaman yine yapmadı ve bana bir sey yok bende takılmıyor diyor dedi. Bende de her zaman takılmıyor zaten desem de pek ilgilenmediler. Neyden kaynaklanıyor olabilir acaba başına gelen arkadaşlarımız var mi? Araçtan soğumak uzereyim...

Valla yıllardır kullanıyorum ben de böyle bir sorun olmadı hiç, servise bi götürüp sorarsan daha iyi bilgi verirler.

Bende de özellikle Uzun yolda yaz aylarında 5ten 4e geçmiyordu. Kışın aynı sıkıntı bende olmuyor. Ben debriyaj sisteminden olduğu kanaatindeyim. Ama sizinki sürekli oluyorsa senkromeçlerden kaynaklanıyor olabilir

Son düzenleme:
Servise götürdüm ve dedigim gibi hicbir şey bulamadi. Bu reno servislerindeki ustalar da ustaysa..

iyide ustanın sorunu görmesi şart değilki,sizin yalan söyleceginiz bidurum yok,bu sorunu yaşadıgınızı söylüyosunuz ve hangi sebepten bunu yapar diye sordugunuzda cvp bulamıyosanız zaten durmayın o serviste çıkın başka yere götürün bence,bu durum ara sıra yaşansada bi arıza oldugu besbelli,ne gerekiyosa yapılmalı,aracın garantisi varsa onlar yapmalı yok ise ilerde daha büyük bi sorun çıkmaması için siz işi bilen birine götürüp açtırın baktırın derim,yarın birgün şanzıman arızalanırsa keşke dememek için

Aynı sorun 2014 dci aracımda vardı vites boşta uzun süre gidince oluyor gibi idi. Şanzıman yağı ve debriyaj balataları değişti düzeldi. Ama mesela boşa atıp söyle bir kaç yüz metre sürünce takılmaya yeltenir gibi oluyor yine. Tecrübelerime dayanarak öğrendim.

Aynı sorunu bir başka arkadaşta yazmıştı diye hatırlıyorum. Neyse asıl yazmak istediğim benim aracımda aynı şekilde. 2014 dizel joy clio 1-2 arasında vites koluna asılıyorum gelmiyor. Çok sık olmasa da 2 3 günde bir oluyor. Debriyajı bırakıp tekrar dip basıyorum bir şekilde geçiriyorum. Çok büyük bir sorun olduğunu sanmıyorum. Kronik bir şeydir. Bunu yaşayıp da kendince çözüm bulanlar yazsın.

Merhaba,
Benim aracım clio 4 1.5 dci araç bir kac haftadır vites sorunu yaşatıyor. 1. Vitesten 2.vitese atacagim zaman devir 2-3bin arasında oldugu halde takılı kalıyor. Bildiğiniz takılı kalıyor zorlasam kırışacakmış gibi. 3. 4. 5. Viteslerde sıkıntısız geçiş sağlayabiliyorum fakat 2.vitese geçmiyor. Bunu her zaman yapmıyor. Renault servisine götürdüm adama anlattım ve test sürüşü yaptık. O zaman yine yapmadı ve bana bir sey yok bende takılmıyor diyor dedi. Bende de her zaman takılmıyor zaten desem de pek ilgilenmediler. Neyden kaynaklanıyor olabilir acaba başına gelen arkadaşlarımız var mi? Araçtan soğumak uzereyim...

Debriyaj balatalarını renault servisinde mi değiştin kardeşi. Peki? Benim araç 2016 model eğer oradansa garantiye girmiyor dediler..

Hocam clio 5 çıkacak seneye bu kronik sorun ise bunca yıldır üretilen modellerde var ise nasıl olur da bunu serviste anlamayıp bir sey yok derler anlamıyorum. Madem böyle sorunlu araç uretiyorsun ücretsiz parca değişimini bari yap. Renault fabrikayla görüşeceğim bunu ya.

iyide ustanın sorunu görmesi şart değilki,sizin yalan söyleceginiz bidurum yok,bu sorunu yaşadıgınızı söylüyosunuz ve hangi sebepten bunu yapar diye sordugunuzda cvp bulamıyosanız zaten durmayın o serviste çıkın başka yere götürün bence,bu durum ara sıra yaşansada bi arıza oldugu besbelli,ne gerekiyosa yapılmalı,aracın garantisi varsa onlar yapmalı yok ise ilerde daha büyük bi sorun çıkmaması için siz işi bilen birine götürüp açtırın baktırın derim,yarın birgün şanzıman arızalanırsa keşke dememek için

Burada bir suru insan bu sorundan muzdarip iken bunlar biz daha önce böyle bir şey girmedik diyebiliyorlar. Bu renault servilerinden de araclarindan da bir cacık olmayacak gibi..

Geri