Clio 4 2018 1.5 dci otomatik yağ kullanımı tecrübelerim

akkaya.uh

Kayıtlı Üye
06-Ankara
Merhaba,

Aracımı ilk aldığımda sanayide bi yağ değişimi yaptık,

kalitesiz bir yağ koydu usta araç biraz gürültülü çalışıyordu, biraz hantal kalıyordu,
bir iki ay sonra başka bir yerde iyi olmadığını söylediler castrol yağ koyuldu,
castrol koyunca araç bi kendine geldi daha hızlı oldu biraz bassan 120 biraz daha zorlasan 150 lilere çıkıyordu.
5 bin km kadar kullandım böyle

bi daha iyisi varsa diye onu denemek için başka bir marka koydurdum, bu sefer araç daha tok çalışmaya başladı,
uzun yolda daha az yakmaya başladı ama hızlanma o kadar seri değil, az yakıyor tabi uzun yolda yarım depo ile 600 km geldim, 120 ler 110 hız seviyesi ile
şunu faarkettim bu yağ ile fazla güç almadığı için araç ileri alınca geri kayıyor :) yokuşta geri alınca ileri kayıyor
devir 750 gibi boşta galiba bu yağ yüzünden fazla güç alamıyor biraz dokunmak gerekiyor pedala
sizin de bu tarz şikayetleriniz varsa yağ kullanımı önemli

bir dahaki sefer gene castrol kullanıcam, biraz fazla yaksa bile en azından kaydırma olmaz.

iyi günler herkese

1.5 Dci için elf motor yağı kullanıyorum. Yağ markasının bu kadar hissedilir bir fark oluşturmayacağını düşünüyorum. Cidden bu kadar fark oluyor mu?

Ben de şahsen liqui moly yağ tavsiye ederim. Yakıt sarfiyatına kadar ekledi diyebilirim.

Geri