Clio 4 arabanin altından gelen tik sesi ?

adanus

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaslar

Bugun yogun trafikte araba surerken arabanin altindan tik sesi geldi, sonra degisik bir sekilde cekis hissi dustugunu dusunmeye basladim. Sonra arabami park edip 2 saat sonra tekrar calistirdigimda, debriyajla ilgili bir uyari cikip ben okuyamadan hemen gitti. Tekrar sondurup calistirmama ragmen tekrardan o uyari yazisini alamadim. Sanki cekis gucu azalmis gibi su an? Ne olmus olabilir sizce yardimlarinizi bekliyorum .. aracim 2017 makyajli 1,5 dci manuel. Bakimina daha 6 bin km var bu arada..

Yoğun trafikte olduğu için belki debriyaj balatası ısınmış olabilir. Fren balatası gibi baskı balatası da ısınınca görevini tam yapamaz; sıyırma yapabilir ve doğal olarak çekişte azalma olur. Eğer bir sorun yoksa soğuduğu zaman eski haline dönmesi lazım çekişin. Sorun hala devam ediyorsa servise göstermenizde yarar var.

o bahsettiğiniz uyarı "debriyaj+start" uyarısı. araç vitesteyken çalıştırılmaya çalışıldığında verir uyarıyı. bunun dışında debriyajla ilgili bir uyarı vermesi müğmkün değil.

Yoğun trafikte olduğu için belki debriyaj balatası ısınmış olabilir. Fren balatası gibi baskı balatası da ısınınca görevini tam yapamaz; sıyırma yapabilir ve doğal olarak çekişte azalma olur. Eğer bir sorun yoksa soğuduğu zaman eski haline dönmesi lazım çekişin. Sorun hala devam ediyorsa servise göstermenizde yarar var.

Sabah sogukken daha iyiydi sanirim isinmadan dolayi olabilir aklima gelmişti ama alttan gelen taaak sesine anlam veremedim

o bahsettiğiniz uyarı "debriyaj+start" uyarısı. araç vitesteyken çalıştırılmaya çalışıldığında verir uyarıyı. bunun dışında debriyajla ilgili bir uyarı vermesi müğmkün değil.

Vallahi yeni keşfettim tesekkur ederim 😀

Seyir halindeyken alttan gelen taaaak sesinden ne anlam cikartmak lazim, tas vesaire carpmis gibi bir sey degildi. Arabadan geldiğini hissettim sizce isinmadan dolayi fren disk balata vesairenin siyirma yapmasi sonucu olabilir mi?

merhaba bu bahsettıgınız ses araç çukura falan gırdıgınde videosu var youtube de amartisör kısmında bir körük var onu açıyorsunuz ve sağlam bir şekilde takıyorsunuz takmadıgınız zaman tak tak diye ses veriyor düz yol da ses cıkmaz ama sol veya sağ amortisör cukursa girince ses geliyor.

merhaba bu bahsettıgınız ses araç çukura falan gırdıgınde videosu var youtube de amartisör kısmında bir körük var onu açıyorsunuz ve sağlam bir şekilde takıyorsunuz takmadıgınız zaman tak tak diye ses veriyor düz yol da ses cıkmaz ama sol veya sağ amortisör cukursa girince ses geliyor.

Herhangi bir sorun teşkil eder mi?

benım aracımda bır sorun teskıl etmedı.sızın de etmez dıye dusunyorum

Geri