Clio 4 Boya koruma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pendo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pendo

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar ,aracım 2-3 güne gelecekmiş bayiye.Kırmızı renk.Bayi,teslim etmeden önce full boya ve döşeme koruma önerdi "RenaultEstetik" için 250-300 civarı bir fiyat verdi.İlerde renkte solma falan yapar mı dedim.Yok bende kendim ve arkadaşlarıma yaptırıyorum dedi.Dediğine göre kuş pisliğinin etkilerinden ve güneşten falan rengi koruyormuş.Karar veremedim yaptırayım mı yaptırmayayım mı?Malum kırmızı "özel" bir kırmızı.Zararlı mı olur yararlı mı acaba?

Son düzenleme:
ziebart ta aynı işlemi 600 liraya yapıyorlar. bana çok geldi yaptırmadım

Ziebarth Guzel İs Yapiyor Tavsiye Ederim
Her Yil Duzenli Bakima Da Gotururseniz İndirimli Bir Sekilde
Hem İci Hem Disi İlk Gunku Gibi
İsil İsil Kalir Fiyati Biraz Yuksektir Ama Deger Bence

Bu alev kırmızısı rengine boya koruma yapılır mı yapılmaz mı bilen var mı?Başka bir yerde yazmışlar "bu özel bir boya su bazlı olduğu için boya koruma yapılmaz" demiş servis.Bana da yapılması lazım dedi kendi servisim.Daha teslim almadım ama yaptırsam mı yaptırmasam mı arada kaldım...

su bazlı oto boyası nasıl olur anlamadım bi türlü :) su, bu boyanın çözücüsü olmuş oluyor ve ne yağmurda bırakılır ne de yıkanır bu araba :)
bence boya normal boya ve verniği farklı kırmızı vernikmiş. :)

Bana da anlamsız geldi "su bazlı" lafı badana boyası gibi.:).Ama işte soru işareti oldu bende,boya korumanın zararı olur mu diye.

kırmızı clio boya koruma neden yapılmasın ama yeni arabaya ne geregi olur
birde cila yapmak ayrı birsey boya korkuma ayrı sadece koruma yapılcaksa wax lar var onu surersin gecer gider
bana kalırsa 9-10 yıkama sonra bu islere girilse daha güzel

diger hususta su bazlı boya denilen sey yaklasık 10 yıldır var yaklasık 8 sene öncesi biz nissan servisinde su bazlı boya ile cok araba boyattık bir cok serviste su an kullanır
farkı tiner yerine su konuyor suyla inceltiliyor ama onlar yindede özel olarak damıtılmıs bidonlarda suları geliyordu onu kullanıyordu cesmeden koymuyorlardı pislik vs bulasmaması adına biz nrmal cesme suyuylada incelttik hic birseyde olmadı
tabancaları bildiginiz cesmede yıkıyorlar tinersiz ayrıca boya saglıga zararlı degil su bazlı oldugu için ole aman aman kokmaz
ayrıca normal boyaya gore 1.5 kat pahalıdır ve bizimde gordugumuz kadarı ile normal boyaya gore cok daha canlı duruyordu boya emaye gibi parlıyor maliyet yuksek oldugu için sanayilerde kimse kullanmaz

Geri