Clio 4 km gösterge ekranı nasıl çıkıyor?

crazytune

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Km göstergem çok tozlu ve pis. Kırmayayım diye 2 hafta araştırdım kadranın üstündeki siperi öyle sökebildim. şimdi de km göstergesi çıkmıyor. Lanet şeyin görünürde 2 vidası var. Onları söktüm ama yerinden çıkmıyor. Acaba daha önce sökmüş olan varsa bir tarif edebilir mi?

yardımcı olacak birileri yokmu:polis

Benimde kadran tozlu ve çizik ama bişeyleri kırarım diye cesaret edemedim

Benimde kadran tozlu ve çizik ama bişeyleri kırarım diye cesaret edemedim
ben üst siperini söktüm ama kadranın yine çıkmıyor. arkasında tutan birşeyler var.

sonunda söktüm. kadranın sağ ve sol alt kısmında torpidoya geçen üstü lastik kaplı plastik pimler var. kadranın alt kısmını dip taraftan sıkıca kavrayıp dikkatlice kuvvet uygulayarak çekince yerinden çıkıyor. tabi çekerken önce sağı sonra solu ayrı ayrı çekeceğiz. Çekerken kuvveti iyi ayarlamak gerekiyor. kadranı kırmak hiç zor değil:polis. İlk denemede gelmediyse ve kırılacağını hissediyorsanız illa çıkacak diye üstelemeyin. benimkisi 6. denemede çıktı. pimlerin üstündeki lastik kaplama alışana kadar çıkmasını engelliyor. eğer benim gibi deli değilseniz hiç sökmek için uğraşmayın. ya bir bilene söktürün yada boşverin kalsın öyle pis pis.:))

tüh yeni gördüm soruyu 2 hafta önce bende çok aradım sonra kendim söktüm. üstteki siperliği de ben anlatayım önce sağ tarafını kendinize doğru çekin, sonra sol tarafı, bi de arkada kısım var onu da yukarı aşağı yaparken hafif de döndürerek çekin çok rahat çıkar . göstergeyi 2 tane torx vida tutuyor, arkadaşın dediği gibi sökülüyor, makyajsız kasalarda zor çıkıyor pinin üstüne daralan makaron takmışlar, makyajlılar da ise baya rahat sökülüyor, makaron olmadığı için

tüh yeni gördüm soruyu 2 hafta önce bende çok aradım sonra kendim söktüm. üstteki siperliği de ben anlatayım önce sağ tarafını kendinize doğru çekin, sonra sol tarafı, bi de arkada kısım var onu da yukarı aşağı yaparken hafif de döndürerek çekin çok rahat çıkar . göstergeyi 2 tane torx vida tutuyor, arkadaşın dediği gibi sökülüyor, makyajsız kasalarda zor çıkıyor pinin üstüne daralan makaron takmışlar, makyajlılar da ise baya rahat sökülüyor, makaron olmadığı için

Geç kaldın hocam. Ya kırılırsın yada çıkarsın dedim asıldım çıkmayı tercih etti uslu çocukhihi

Fotoğraf var mı hocam benim Clio 4 makyajlı kasada yakıt göstergesi kısmında içten bir tozlanma var baktıkça sinir oluyorum nasıl yaparım bilmiyorum yardım eder misiniz. Bursa'da olan var mı?

Fotoğraf var mı hocam benim Clio 4 makyajlı kasada yakıt göstergesi kısmında içten bir tozlanma var baktıkça sinir oluyorum nasıl yaparım bilmiyorum yardım eder misiniz. Bursa'da olan var mı?

http://www.renaultfanclub.com/showthread.php?t=97332&p=1042374#post1042374

torpido siperliğini sökmeyi sorduğum konu. buradan yararlanıp siperi söktükten sonra kadranı iki vida tutuyor. sağda ve solda alt arka kısımlarda üstü lastik kaplı pimleri var. biraz sert. kadranı kırmadan alt kısımlarından çekerek yerinden çıkartmaya çalışacaksınız. ben çıkarttım ama şimdi buradan sizde yapın desem kırarsanız vicdan azabı çekerim.:D

Deneyeceğim bakalım kırmadan dokmeden :-) teşekkür ederim

Geri